Zaterdag 2 wint nipt van Zuidvogels 2: 3-2

1415aja-zui01.jpg

Verslag: Rob

Ajax begon gedreven aan dit duel en drukte Zuidvogels terug op eigen helft. Al binnen 10 minuten volgde de eerste goal: een corner van Hovestad werd door Hoogstra ingetikt (1-0). Het was nu zaak door te drukken, maar ook Zuidvogels beet van zich af via een bal op de lat. Even later was het wel raak: een diepe bal werd door een spits van Zuidvogels opgepikt en nadat de uitgekomen keeper Been omspeeld was, werd de bal fraai in het doel geschoten (1-1). Ajax probeerde de draad weer op te pakken, maar was te slordig in de passing om echt gevaarlijk te worden en moest ook oppassen op de gevaarijke counters van de ploeg uit Huizen.

1415aja-zui02.jpg

Vlak voor de pauze nog een grote kans voor Fabies die na een combinatie van Hovestad en Schoenaker de bal kreeg: zijn inzet ging echter tegen de keeper aan. Even later ging Van Moerkerk goed door, maar mikte rakelings over. Zo werd de rust met een 1-1 stand bereikt en was iedereen langs de lijn het erover eens dat het na de pauze een stuk beter moest.

1415aja-zui03.jpg

Het weer werkte niet mee om er een mooie tweede helft van te maken: de regen kwam met bakken uit de hemel. Of het hier aan lag weten we niet, maar beide teams bleven volharden in slordigheden waardoor het spelbeeld niet veel beter wordt. Toch kwam na een kwartier spelen de 2-1 op het (fictieve) scorebord: Heij werd fraai in de loop aangespeel en ramde de bal in het dak van het doel. Vijf minuten later was het alweer gelijk: een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd onberispelijk langs keeper Been geschoten. Ajax moest weer van voren af aan beginnen en was een kwartier voor tijd succesvol toen Fabies uit een hoekschop knap raak kopte (3-2).

1415aja-zui04.jpg

Vijf minuten voor het einde had Hovestad de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar het afstandschot raakte de lat en Van der Welle kopte de rebound in de handen van de keeper. Op het scheiden van de markt dacht iedereen dat Post alsnog scoorde, maar werd het doelpunt wegens gestrekt been afgekeurd. Zo won Ajax deze wedstrijd uiteindelijk nipt, waar wellicht een gelijkspel de verhoudingen op het veld beter weergaf.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Been, Silooy, Hoogstra, van Huffel, Hovestad, Fabies, Schoenaker, Heij, van Moerkerk, Dias de Oliveira, Post.
Wissel: Coonen, van der Welle, Huitema.

.

Share