voorbeschouwing Sparta Nijkerk – Ajax

1415aja-nij06.jpgKevin de Visser in duel met Dimitri Djollo van Sparta Nijkerk

Ajax staat voor de voorlaatste wedstrijd in de Topklasse. Zoals bekend zullen onze mannen volgend seizoen in de hoofdklasse uitkomen. De tegenstander van zaterdag is Sparta Nijkerk. De oranjezwarten zijn momenteel nog allerminst zeker van een verder verblijf op het hoogste amateurniveau. Ajax lijkt daarom een ideale tegenstander voor de mannen van trainer Simon Ouaali.
Wie had dat zo’n jaar geleden kunnen bedenken dat beide teams wederom in het zelfde (nu onderste) schuitje zitten ? Toen immers promoveerden Sparta Nijkerk als kampioen en Ajax als winnaar van de nacompetitie vol trots naar de Topklasse en leken aanvankelijk hun draai te hebben gevonden. Nu, zo aan het einde van het seizoen, is het verhaal van Ajax bekend. Sparta Nijkerk verloor de laatste zes wedstrijden op rij en staat momenteel op de veertiende plek met vier punten achterstand op een nacompetitieplaats. Deze wordt ingenomen door ONS Boso Sneek tegen wie de Nijkerkers zo’n twee weken geleden verloren. Wellicht een cruciale nederlaag daar Sparta nu van Ajax moet winnen en maar hopen dat de Friezen op bezoek bij FC Lisse punten laten liggen. Zelfs rechtstreekse handhaving is nog mogelijk, maar dan moet Sparta zelf tweemaal winnen en zowel Hoek als ONS Boso Sneek tweemaal verliezen. Topscorer bij de oude club van “onze” Lars Middelwijk is Frank Tervoert. Hij wist reeds zeventien keer het net te vinden.
Afgelopen dinsdag wist Sparta Nijkerk overigens de finale van de districtsbeker (Oost) te bereiken. Thuis tegen Longa ’30 werd in de slotfase weliswaar een 2-0 voorsprong weggegeven, maar de penaltyserie werd winnend afgesloten. Tegenstander zal hoofdklasser Excelsior ’31 uit Rijssen zijn. Een fraai toetje voor Sparta zo aan het einde van het seizoen.
De heenwedstrijd eindigde medio september 2014 in een 2-1 zege voor Ajax. Het was de eerste driepunter voor Ajax in de Topklasse. Ajax rest nu niets meer dan zijn sportieve plicht te vervullen en een passend afscheid van de Topklasse te bewerkstelligen.
Scheidsrechter is de heer D. Schaper uit Dokkum. Hij fluit om 14:30 uur voor de aftrap op “De Ebbenhorst”.

Historie Sparta Nijkerk – Ajax:

Sparta Nijkerk in de Topklasse:
Seizoen 2010-2011: 15e plaats, 28 punten uit 30 wedstrijden

Competitieprogramma zaterdag 2 mei 2015:
14:30 uur: Capelle – IJsselmeervogels
14:30 uur: FC Lisse – ONS Boso Sneek
14:30 uur: Hoek – HHC Hardenberg
14:30 uur: Kozakken Boys – Excelsior Maassluis
14:30 uur: sc Genemuiden – GVVV
14:30 uur: Spakenburg – Barendrecht
14:30 uur: Scheveningen – Rijnsburgse Boys
14:30 uur: Sparta Nijkerk – Ajax

Share