voorbeschouwing Ajax – Scheveningen

1415sche-aja01.jpgKenneth Misa Danso, hier in actie tegen Scheveningen, is topscorer met negen treffers

De laatste wedstrijd in de Topklasse. Daar staan onze mannen voor aanstaande zaterdag thuis tegen Scheveningen. Na het duel zal op passende wijze afscheid worden genomen van een aantal vertrekkende spelers en trainer Bart Logchies.
Na een seizoen in de Topklasse kunnen we de balans opmaken. Die leert ons onder andere dat Ajax van de tien gelijkgespeelde wedstrijden er toch wel zo’n drie á vier winnend had kunnen en moeten afsluiten. Het zijn de ontbrekende punten op de ranglijst welke benodigd waren om nu boven de streep te staan. Uiteraard zijn schorsingen en blessures gedurende het seizoen ook van invloed op de prestaties, maar uiteindelijk liegt de rangschikking nooit. Ajax heeft het gevoel gehad om een rol van betekenis te (kunnen) spelen. In de eerste periode leek dat ook te lukken. Details beslissen echter het verloop van een wedstrijd in de Topklasse. De ploegen die al jaren in de Topklasse zitten weten dit. Ajax en de andere nieuwkomers/herintreders hebben hier zichtbaar meer moeite mee gehad.
Waardering was er zeker voor Ajax, omdat de ploeg altijd uit gaat van eigen mogelijkheden. Een lang seizoen vergt veel van alle betrokkenen en onvermijdelijk zijn er dan ook wat randzaken die invloed gaan krijgen. Zo ook bij Ajax. Desondanks zal elke speler en staflid enorm veel hebben geleerd van een jaar lang topamateurvoetbal. Een ervaring rijker dus en wellicht keert Ajax weer snel terug in de Topklasse. Interne steun, (vooruitstrevend) beleid en duidelijkheid aangaande de te varen koers is hierbij van belang.
Tegenstander Scheveningen kent een grillig seizoen en wist zich de afgelopen weken pas echt veilig te spelen. Het staat momenteel negende en blijft dat, ongeacht het resultaat, zeer waarschijnlijk. Het is dezelfde plaats in de eindrangschikking als afgelopen seizoen. Afgelopen zaterdag nam de ploeg van trainer John Blok afscheid van routiniers Marcel Pronk en John Nieuwenburg. Zij stoppen met voetbal op het hoogste amateurniveau. De heenwedstrijd eindigde in 1-1. Begin september betekende dat het eerste punt in de Topklasse voor Ajax. Een periode waarin voor Ajax alles nieuw was en achteraf de beste reeks van het seizoen werd neergezet.
Scheidsrechter is de heer C.Prooi. Hij fluit om 14:30 uur voor de aftrap.

Klik op info bovenaan deze site voor toegangsinformatie.

Historie Ajax – Scheveningen:


Scheveningen in de Topklasse:
Seizoen 2013-2014: 9e plaats, 43 punten uit 30 wedstrijden
Seizoen 2012-2013: 11e plaats, 39 punten uit 30 wedstrijden

Competitieprogramma zaterdag 9 mei:
14:30 uur: Rijnsburgse Boys – FC Lisse
14:30 uur: Excelsior Maassluis – Capelle

14:30 uur: IJsselmeervogels – Hoek
14:30 uur: Barendrecht – Kozakken Boys

14:30 uur: ONS Boso Sneek
- sc Genemuiden
14:30 uur: GVVV – Spakenburg

14:30 uur: HHC Hardenberg – Sparta Nijkerk
14:30 uur: Ajax – Scheveningen

Share