oefenduel: Noordwijk maatje te groot voor Ajax (update)

Ajax heeft zaterdag een oefenduel tegen hoofdklasser Noordwijk met 2-4 verloren (rust 1-2).

Verslag: Marcel

Omdat Koning Winter nog steeds roet in het eten strooit, speelde Ajax vriendschappelijk tegen vv Noordwijk uitkomend in de hoofdklasse A. Natuurlijk lag het kunstgrasveld er prima bij en dus konden beide teams zich uitleven onder de winterse omstandigheden.
Al in de openingsfase moest doelman van der Kraan Ajax behoeden voor een snelle achterstand. Noordwijk liet zien een treetje hoger te spelen en de 0-1 achterstand in de 9e minuut door Hoogkamer was dus niet eens zo vreemd. Maar Ajax pakte de draad goed op en kon grote delen van de eerste helft uitstekend meevoetballen met Noordwijk. In de 35e minuut stond het echter wel 0-2. Het doelpunt viel eigenlijk een beetje onverwachts, omdat Ajax liet zien met verzorgd voetbal dat het zeker niet de mindere was tot aan dat moment. Helemaal jammer is natuurlijk als de 0-2 een wel dan of niet buitenspel situatie is waardoor het wel heel simpel was voor Stuifbergen om de 0-2 binnen te tikken.

Ajax was niet van slag en vier minuten later kreeg het loon naar werken toen Kevin van Baarlen Kemal Gezer bediende, die net buiten de zestienmeter hard uithaalde voor de verdiende 1-2 (tevens de ruststand). Na rust kreeg Ajax steeds meer moeite om mee te gaan met het spel van Noordwijk. Het vlot lopende combinatie voetbal was ook al bijna niet meer te zien en dus kreeg Ajax het steeds lastiger om ook zijn steentje bij te dragen aan de wedstrijd. Toch was de eerste grote kans voor Ajax via Renfurm maar al snel deelde Noordwijk de genade klap uit door 1-3 te scoren via Beyersbergen in de 58e minuut.

Dat Ajax onvermoeid bleef proberen mee te voetballen is te prijzen en na de 2-3 in de 65e minuut na een knap schot uit de draai van Esajas leek er misschien wel weer meer in te zitten. Maar Noordwijk had de tweede helft onder controle en gaf daarna niet veel meer weg. Het was zelf ook een aantal keer dicht bij een doelpunt. De wedstrijd werd definitief in het slot gegooid in de 79e minuut door Koemans, 2-4. Verder dan deze zes goals kwam het niet meer en moesten we concluderen dat Ajax niet onverdienstelijk heeft gespeeld maar dat het verschil tussen eerste klasse en hoofdklasse wel degelijk aanwezig is. Al zijn het vaak maar details. Mocht Koning Winter nog in het land zijn dan zal er volgende week ongetwijfeld weer vriendschappelijk gevoetbald worden en anders voor de competitie uit tegen Geinoord.

De volgende spelers kwamen allemaal in het veld;
Vd Kraan / v Moerkerk / Kloes / ter Haak / Coronel / Westmaas / K v Baarlen / J v Baarlen / Cameron / Lastdrager /Kezer / Telkamp / Lamptey / Lamme / Renfurm en Esajas

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share