Ajax Zat. 2-IJsselmeervogels 2 (2-2) 17-10-2009

Ajax moest het opnemen tegen IJsselmeervogels, dat over een 5 tal A selectie spelers kon beschikken.
De rooien uit Spakenburg hebben een brede selectie en staan op de 2e plaats.
Vanaf de aftrap werd Ajax onder druk gezet, in de 5e minuut kreeg Ajax een vrije trap tegen en in eerdere wedstrijden liep dit regelmatig niet goed af. De bal draaide gevaarlijk naar de eerste paal, maar doelman Danny Been wist knap redding te brengen.
Ajax dat met de straffe wind in de rug, veelvuldig de lange bal speelde, probeerde zo onder de druk
vandaan te komen.

In de 17e minuut glipte de spits van IJsselmeervogels door het centrum van de Ajax verdediging en randje buitenspel werd de Ajax doelman met een hard schot in de hoek verslagen: 0-1.
Daarna golfde het spel heen en weer, langzaam kwam Ajax onder de druk vandaan. In de 45e minuut mocht Ajax een vrije schop nemen: Nick Goede plaatste de bal in het doelgebied,
Jeffrey Boekelaar reageerde alert en scoorde de 1-1. Helaas voor de Ajacieden had de scheidsrechter
hinderlijk buitenspel van een van de andere spelers geconstateerd
Nog in de extra tijd van de eerste helft, wederom een vrije schop voor Ajax en opnieuw plaatste Nick Goede zich achter de bal. Vanaf 20 meter verdween de bal kiezelhard in de bovenhoek: 1-1.

In de 2e helft kwam er een gretig Ajax uit de kleedkamer, trainer Dennis van der Wal had zijn mannen moed ingesproken en aangegeven dat Ajax beslist niet kansloos was en voor de 3 punter moest gaan.
In de 52e minuut werd de hard werkende Said El Hitachi onderuit gehaald door een verdediger van
Ijsselmeervogels ten koste van een gele kaart.
Dit was voor Ajax het sein om nog meer in de aanval te gaan. Binnen 10 minuten kreeg Ajax drie opgelegde kansen om op voorsprong te komen: eerst ging Giovanni Piqu

Share