Zaterdag 3 begint met gelijkspel in beker

De kop is er af! We zijn eindelijk weer begonnen en hebben naast een aantal trainingen de eerste twee wedstrijden alweer in de benen zitten. Met een grote groep met redelijk wat “nieuwe oud spelers” beginnen we aan seizoen 2015-2016.

Onze eerste vriendschappelijke wedstrijd mochten wij verleden week dinsdag op 17 augustus al spelen tegen SV Baarn. Een 3–1 overwinning was niet onverdienstelijk gezien het aantal verschuivingen in de groep en het daardoor aan elkaar moeten wennen. Door het niet kunnen samenstellen van een team door WV-HEDW 4 ging onze eerste bekerwedstrijd afgelopen zaterdag niet door en konden we nu dus aantreden tegen een voor ons reeds bekende tegenstander, Swift 3, die we ook dit jaar weer zullen tegenkomen in de competitie.

Na het aantreden voor een prachtige teamfoto was het klaarmaken voor de wedstrijd begonnen. Echter dreigde het niet aanwezig zijn van een scheidsrechter ook roet in het eten te gooien voor deze wedstrijd. Gelukkig werden we uit de brand geholpen door een scheidsrechter die reeds op De Toekomst aanwezig was voor een ander duel.

Ietwat verlaat konden we dus toch van start gaan op deze druilerige dinsdagavond. Dat druilerige, en het gebrek aan ritme, of moeten wennen aan een ieder, had kennelijk zijn neerslag op de wedstrijd want al snel kwam Swift op een 0 – 1. Een veelal counterende tegenstander en profiterend van enkele on-oplettendheden resulteerde in de loop van de eerste helft tot een ruststand van maar liefst 0 – 3. Een tussenstand waar niet op gerekend was, in ieder geval niet door ondergetekende.

Er moest het een en ander worden rechtgezet door het technisch hart in de rust en de neuzen moesten even dezelfde kant op worden gezet om een heus debacle af te wenden. Met vier verse wissels in de rust begon ons aller Ajax met opgestroopte mouwen aan de tweede helft. De speech en enkele omzettingen had kennelijk geholpen want na enkele minuten in de tweede helft bezig te zijn schoot Dennis Husers de bal fraai achter de Swift goalie, 1 – 3.

We waren wakker geschut en gingen meer en meer pressie spelen met als risico dat Swift toch enkele reuze kansen kreeg doordat het spel meer uit elkaar werd getrokken, gelukkig troffen zij het net telkens niet. Door het pushen en opportunistische spel, wat nog wel hier en daar moet worden bijgeschaafd, werden wij steeds gevaarlijker en door een verwoestende uithaal van Juliano Smit werd het 2–3. Haast, maar wel de rust moeten behouden, werd geboden want we wisten dat de kaarten waren gedraaid en we Swift bij de strot hadden. Al stormend richting het doel van de tegenstander ontstond er opnieuw een kans voor Dennis Husers die er niet nadenkend 3 – 3 van maakte……. wat een comeback !

Na de gelijkmaker gemaakt te hebben, en bijna de overwinning zelfs nog te hebben binnengehaald, floot de scheidsrechter voor de laatste maal en konden we richting douches gaan.

Een al met al leerzame wedstrijd met twee gezichten, zowel voor het technisch hart als voor de spelers. Nu is het klaarmaken voor de volgende wedstrijd tegen Argon aanstaande zaterdag en het wellicht continueren van ons bekeravontuur.

verslag Patrick Voornhout

Share