Zaterdag 2 wint van Woudenberg 2 … 4-1

1516ajawou01.jpg

Ajax Zaterdag 2 is de competitie goed begonnen. Tegen promovendus Woudenberg 2 werd door doelpunten van Kid Ronday, Sandro Contrucci, Reda Kharchouch en Arlymar Lourens met liefst 4-1 gewonnen.

Verslag: Rob
1516aja-wou04.jpg

De competitie begon voor Ajax 2 tegen Woudenberg 2 prima. Al na 50 seconden lag de bal in het net doordat Kid Ronday de verdediging te snel af was. Hierna volgden nog enkele kansen van Reda Kharchouch, die echter vooralsnog niet succesvol was.
1516ajawou02.jpg

Het eerste gevaar bij het doel van Dirk Roelofsen was tien minuten later toen de bal over ging. Niet veel later volgde een schot van Nick Lammers dat naast ging en een vrije trap van Woudenberg die in de handen van keeper Roelofsen eindigde.
Na 17 minuten volgde de 2-0. Steve Promes zette voor op Kharchouch die het overzicht bewaarde en Sandro Contrucci bediende. De middenvelder rondde beheerst af en zo zat Ajax op rozen en leek het debuut van Woudenberg in de Reserve Hoofdklasse op een sof uit te draaien.Het moet wel gezegd worden, Woudenberg verstopte zich niet en probeerde Ajax regelmatig onder druk te zetten. De Amsterdammers wisten zich daar echter vaak via prima combinatiespel onderuit te voetballen.
1516aja-wou06.jpg
De laatste tien minuten van de eerste helft werd het spel van de thuisploeg wat slordiger, waardoor de Woudenbergers enkele mogelijkheden kregen maar tot dan toe zonder resultaat. Op slag van rust veranderde dat echter toen Robin Hanna een strakke voorzet van de flank beheerst intikte, 2-1. Zo ging Ajax met een onnodige tegentreffer naar de thee en beloofde het een spannende tweede helft te worden.
1516ajawou03.jpg

Na rust zagen we Furgel Fabies en Selcukhan Okay voor Promes en Ronday. Reda Kharchouch verhuisde naar de spitspositie en het bleek al snel dat dit zijn favoriete plek is. Al na ėėn minuut zorgde hij voor de 3-1. Even later had Contrucci zijn tweede treffer kunnen maken, maar zijn inzet kwam tegen de lat en stuiterde het veld weer in. Ook een inzet van Jack van Moerkerk raakte het aluminium, via de paal ging zijn schot naast. Al met al een prima begin van het tweede bedrijf voor de ploeg van trainer Detlef Le Grand.
1516aja-wou05.jpg

Een kwartier voor het einde viel de beslissing toen Arlymar Lourens uit een scrimmage voor het doel de 4-1 maakte. Hierna werd Kharchouch werd gewisseld voor Deen van Embricqs. Hanna had voor de tweede Woudenbergse treffer kunnen zorgen, maar de spits werd door Roelofsen dusdanig gehinderd dat hij in het zijnet schoot. De laatste wissel bij Ajax was Nicolai Nikuradze voor Lourens.
Vlak voor tijd was het bijna weer raak toen achtereenvolgens Lammers en Contrucci keeper Moors onder vuur namen, maar de goalie redde beide keren bekwaam. Zo eindigde dit duel in een prima 4-1 overwinning, hoewel de score hoger had moeten uitvallen.

Opstelling:
Dirk Roelofsen, Nick Lammers, Anthony Bakmaz, Roy Deken, Arlymar Lourens, Sandro Contrucci, Stanley Akoy, Jack van Moerkerk, Kid Ronday, Reda Kharchouch, Steve Promes.

Wisselspelers:
Joey Pouw, Selcukhan Okay, Miquel Zaandam, Furgel Fabies, Nicolai Nikuradze, Deen van Embricqs

KLik hier voor 86 extra foto’s van deze wedstrijd, hier om deze te bestellen en hier voor foto’s op de site van Woudenberg.

Share