Zaterdag 5 wint prestigieus ONEC Veteranen Toernooi

KHFC

Historiebeleving door Paul Buffing

Ajax Zaterdag 5 heeft afgelopen zaterdag een unieke prestatie geleverd door het ONEC Veteranen Toernooi bij de Koninklijke HFC in Haarlem te winnen. Het nieuwste elftal van onze zaterdagafdeling, onder leiding van Cees Boot en Jan van Eijden, heeft namelijk de eerste de beste prijs waar het aan meedeed gewonnen nog voordat het een competitiewedstrijd gespeeld heeft. Daarnaast te bedenken dat onze “Old Heroes” van de amateurs pas één vriendschappelijke wedstrijd in de benen hadden (die overigens gewonnen werd van de oudste Nederlandse club, de Koninklijke HFC).
Het ONEC Toernooi is niet zomaar een toernooi. De afkorting staat voor Om en Nabij de Eeuw Clubs. Twintig van de oudste Nederlandse traditieclubs (waaronder AFC, Sparta, Kon. HFC en Kampong) kruisen met hun veteranen elftallen de degens om eeuwige roem. Dat deze teams veelal uit oud eerste elftal spelers bestaat maakt het toernooi extra prestigieus. Voor Ajax naar het toernooi ging heb ik aan de mannen van de Zaterdag 5 nog gevraagd om het toernooi te winnen, zodat het ook over een erelijst kan beschikken voor onder de elftalfoto. Volgens goed Ajax gebruik werd deze Amsterdamse bluf van mijn kant op het veld door de heren in daden van Eeuwige roem omgezet. Om in Koninklijke HFC termen te blijven HULDE MIJNE HEREN … CHAPEAU! Jullie hebben nu al historie geschreven !

Uitslagen Ajax op dit toernooi:
Wilhelmina vet. – Ajax 1-6
EDO vet. – Ajax 1-9
HBS vet. – Ajax 4-4
Black Devils vet. – Ajax 0-1
Halve finale: Olympia Gouda vet. – Ajax 2-2 (Ajax wns)
Finale: Be Quick 1887 vet. – Ajax 1-2

Share