voorbeschouwing Achilles Veen – Ajax

foto Achilles Veenfoto: website Achilles Veen

Ergens tussen Gorinchem en Den Bosch ligt het dorp Veen. Daar speelt sinds 1944 de tegenstander van aanstaande zaterdag. Achilles verruilde in de winterstop van het seizoen 2013-2104 het “oude” De Heuye voor het spiksplinternieuwe “De Hanen Weide”, gelegen aan de oevers van de Maas. Achilles Veen heeft zo’n 400 leden en beschikt over drie speelvelden waarvan het hoofdveld kunstgras is.

De groen-witte brigade uit Noord-Brabant speelt inmiddels voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in de Hoofdklasse. Na tweemaal een elfde plek en een zesde werd afgelopen seizoen de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse bereikt. DOVO bleek in een drieluik (met ook ODIN ’59) de sterkste. Desalniettemin doorloopt, op basis van de eindrangschikkingen, het team van trainer Johan van Bijsterveld aldus ieder seizoen een bepaalde progressie.
Helaas was dit afgelopen weekend nog niet terug te zien bij de competitiestart. In Heemskerk ging de wedstrijd tegen ODIN ’59 vrij kansloos met 3-0 verloren. Ajax zal hierdoor een nog meer gemotiveerde tegenstander treffen om deze nederlaag weg te poetsen. Bij Achilles Veen speelt overigens een geboren Amsterdammer. Rowin van Zaanen begon ooit te voetballen bij DWV en HBOK alvorens hij in het profvoetbal bij o.a. FC Volendam en Willem II terecht kwam.

Ajax toonde afgelopen zaterdag tegen Sparta Nijkerk over veerkracht te beschikken. Een 0-2 achterstand werd omgezet in 2-2. Joost Heij was als invaller tweemaal succesvol. Geweldig voor de spits na veel blessureleed en hij voorkwam zo een valse competitiestart. Wel dient gezegd te worden dat Sparta Nijkerk één van de sterkere tegenstanders is in deze competitie, waardoor trainer Jorg Smeets kon leven met dit puntje. Met de inzet van de Ajacieden zat het overigens wel snor, de uitvoering is voor verbetering vatbaar. Niet vreemd ook met veel nieuwe spelers. Benieuwd of onze mannen zaterdag tegen Achilles Veen weer een stap kunnen maken in dit proces. Scheidsrechter de heer Kevin Stadius fluit zaterdag om 14:30 uur voor de aftrap.
Overigens heeft de club na afloop een gezellig feest georganiseerd, dus nog meer reden om zaterdag naar Veen af te reizen!

Historie Achilles Veen – Ajax:
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Share