Ajax Zaterdag 3 start met winst

Hoe heerlijk is dat! Na een aantal weken van oefenen en beker nu toch ECHT weer de kunstwei in om van start te gaan in de competitie…..en dan nog wel mogen beginnen tegen AFC…..

Afgelopen zaterdag was het dus weer zo ver.

Door verplichtingen van het technisch hart, onze eigen Harry Potter, de tovenaar van Dunfermline, in de Schotse hooglanden (klik hier voor een verslag) werden de honneurs waargenomen door de klasbakken PR en speler/coach SG.

Daarnaast is het vermelden zeer zeker waard dat waar we met een grote frisse groep begonnen in augustus, nu een beroep moesten doen op good old heer MacGyver en onze zonnegroet Zahhaf. Dit overigens totaal niet onverdienstelijk.

Wat weten we vooraf van AFC? Eigenlijk heel eenvoudig, net als de voorgaande jaren, zeer veel ervaren voetballers die zeker meesters zijn in het positiespel en waar we wellicht door verjonging aan onze zijde op conditioneel vlak de winst op kunnen behalen.

Onze tegenstander begon ook op zeker denderend aan de wedstrijd en gaf ons zo nu en dan het nakijken. De eerste grote kansen in de beginfase waren voor AFC en kwamen wij goed weg. Door toch meer naar voren te spelen vanuit onze zijde ging het spel naarmate de eerste helft vorderde redelijk heen en weer en was het voor de neutrale toeschouwer, die ook nog eens kon genieten van een lekker nazomerzonnetje, een aantrekkelijk schouwspel.

Waar AFC verzuimde kans op kans te benutten liepen zij volledig in de valkuil die Ajax heette en liepen wij uit naar een ruststand van maar liefs 4 – 1, waaronder een benutte strafschop van AFC, een heerlijk eigen doelpunt van de tegenpartij die de score opende en een prachtige kopbal van onze 40-jarige Job, DG. Minpunt van deze verder geslaagde helft was het uitvallen van onze Tank…….Juliano Smit eindigde tijdens een op hoge snelheid liggende TGV als een haperende op het station van Brussel binnenkomende Fyra met een naar alle waarschijnlijkheid zijnde scheur in de lies.

Met een aantal wijzigen startte we de tweede helft waar het zaak was deze mooie wedstrijd professioneel uit te spelen en de eerste 3 punten van het seizoen op Sportpark De Toekomst te houden. De wedstrijd kabbelde lekker door en had wellicht een zelfde karakter als de eerste. Beide ploegen met eenzelfde hoeveelheid balbezit en uiteindelijk Ajax met toch wel de beste kansen. Gescoord werd er nog maar een keer. Een prachtig geplaatste vrije trap liet onze doelman nog een maal de tocht naar het net doen wat mede resulteerde door ook nog een gemiste strafschop in een mooie winst van 4 – 2 op een van onze voetballende concurrenten.

Een qua resultaat prima begin van het waar we naartoe strevende kampioensjaar 2015 / 2016 en een mooie aanloop naar de komende wedstrijd in Heemskerk tegen het plaatselijke ODIN ’59.

tekst: PV

Share