Wederom puntverlies voor Ajax Zaterdag 3 ……

Daar waar we de ouverture van het seizoen goed begonnen met een prachtige overwinning op standgenoot en eeuwig concurrent AFC werd er afgelopen zaterdag wederom puntverlies geleden.

Konden we verleden week met de 1 – 1 in Heemskerk geen vuist maken tegen ODIN ’59, daar kwamen we afgelopen zaterdag helaas ook niet verder dan het delen van de punten met ZOB, zoals vooraf reeds betiteld als een heuze “Angstgegner”.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd moest door het Europees avontuur van onze hoofdmacht het gebruikelijke tariningsprogramma worden omgegooid. Dit resulteerde in het trainen op dinsdag i.p.v. de normaliter donderdag. Dit bracht helaas redelijk wat afmeldingen met zich mee en moesten wij ons noodgedwongen toevoegen aan de selectie van de Zaterdag 5 om zodoende toch een draaglijke training te hebben. Gezien het feit dat we aardig wat nieuwe spelers in onze gelederen hebben is het een absolute noodzaak om met een zo groot mogelijke groep van ons eigen team te trainen om de nodige kennis van elkaars kunnen te krijgen en zo automatismen te genereren. Deel van de resultaten is te wijten aan het gebrek hiervan en passende maatregelen zullen door het technisch hart worden genomen.

Maar goed…..de wedstrijd tegen ZOB….. Door inmiddels aardig wat blessures en met dus een uitgedunde groep begonnen we aan de tweestrijd tegen de nog jonge selectie uit de Beemster. Op zich nooit de best technische ploeg maar wel vooropgaand in de strijd weet ZOB het ons toch altijd weer lastig te maken. Met overwegend in balbezit zijn van Ajax speelde het spel zich voornamelijk af tussen de strafschopgebieden en niet echt er in. Beide doelmannen hadden het dus niet erg druk, wat overigens goed uitkwam voor onze doelman die licht geblesseerd aan de wedstrijd was begonnen, en hielden zich voornamelijk bezig met het coachen van de mannen voor hen, of het nemen van achter- of terugspeelballen. Alhoewel wij dus meer balbezit hadden dan onze tegenstander was het toch ZOB dat op voorsprong kwam na knullig verdedigen. Dit hoogte- / dieptepunt was genoeg om de ruststand van 0 – 1 op het bord te zetten en de kleedlokalen op te zoeken voor een verfrissend kopje thee……en de nodige aanwijzingen te krijgen en advies van het technisch team in te winnen.

Met name het eerste half uur van de tweede helft was het aan ons en hadden de adviezen en de omzettingen zijn uitwerking op het team! We hadden veel meer overwicht, kregen wat meer kansjes en dwongen de tegenstander terug naar hun goalie en in hun eigen zestienmeter. Uiteindelijk viel die verdiende gelijkmaker circa halverwege de tweede helft en hadden we zelfs kans op een voorsprong op dat moment. Toch konden we verder geen vuist maken, waren we een ietswat ongelukkig in de afwerking en wist ZOB zich wat te herpakken en kon zelfs onze verse doelman in de tweede helft een aantal keer zonder positief resultaat op de proef stellen.

Na negentig minuten stond uiteindelijk onze tweede 1 – 1 in acht dagen op het wedstrijdformulier en zijn we na drie wedstrijden een middenmoter met vier verliespunten. Aankomende week staat er een teambespreking en een training op het programma alvorens wij volgend weekend afreizen naar Sportpark Olympiaplein waar wij onze vrienden van AVV Swift zullen treffen.

Patrick

Share