voorbeschouwing VVA ’71 – Ajax

oTY-RToG

De tweede uitwedstrijd wacht aanstaande zaterdag in Achterberg, een dorp in de gemeente Rhenen. VVA ’71 is dan de tegenstander op sportpark De Meent.

VVA ’71 kwam in de aanloop naar dit seizoen vervelend in het nieuws. In financieel opzicht kon het seizoen niet gewaarborgd worden en overwogen werd om het eerste elftal terug te trekken uit de competitie. Nadien zijn delegaties van spelers, technische staf, een (nieuwe) sponsorgroep en bestuur met elkaar in gesprek gegaan om tot een oplossing te komen. Uiteindelijk werd besloten om de voorbereiding in te gaan hoewel dat met een ietwat uitgedunde selectie z’n beslag kreeg.
De perikelen hadden geenzins invloed op de wedstrijden in de districtsbeker. VVA ’71 plaatste zich glansrijk voor de eerste knockout ronde in oktober. Aan de competitie begonnen de Achterbergers minder goed. SDC Putten won met 1-4. Een week later volgde herstel met een verrassende uitslag in Nijkerk bij Sparta (1-2), maar afgelopen zaterdag leed VVA ’71 wederom een nederlaag bij LRC in Leerdam (3-0). In die laatste pot was VVA ’71 voetballend de betere ploeg, maar was de thuisploeg efficiënter.
Bij de rood-blauwen spelen twee ex- Ajacieden. Wouter van der Molen (kwam tussen 2011 en 2013 twee seizoenen uit voor Ajax zaterdag 1) en Javier Martina (kwam in 2008 tweemaal in actie voor Ajax 1), die afgelopen zomer overkwam van Rijnsburgse Boys.

Trainer Jorg Smeets was afgelopen zaterdag na de zege op SDC Putten tevreden met de drie punten en deels met het spel. Vooral met de inzet zat het wel snor. Het herkennen van scoringsmogelijkheden vanuit de omschakeling kon beter.
Joost Heij, terug van een zware blessure, is inmiddels goed voor vier van de vijf doelpunten. Wellicht neemt hij iemand zaterdag in z’n slipstream mee. Ajax zal meerdere schutters nodig hebben om bovenin te blijven meedraaien. Benieuwd of we zaterdag in Achterberg opnieuw aan de goede kant van de score zitten met wellicht ook verrassende, andere doelpuntenmakers.

Scheidsrechter de heer M.A. Wesdorp uit Bergen op Zoom fluit om 15:00 uur voor de aftrap.

Historie VVA ’71 – Ajax:
1516vva-aja.jpg
1516aja-vva.jpg

Share