Zaterdag 2 laat Spakenburg 2 kansloos … 1-5 !

sv-spakenburg-logo
Na twee nederlagen op rij heeft Ajax zaterdag 2 weer een zege behaald. Uit bij Spakenburg werd met liefst 1-5 gewonnen.

Verslag: Andre

Op het schitterende vernieuwde en besproeide kunstgrasveld van Spakenburg was er vandaag maar één team dat aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was Ajax 2. Dat het er eentje met dubbele cijfers had moeten zijn, daar waren vriend en vijand het over eens. Dat er slechts 1-5 op het scorebord stond op het einde mogen de Ajacieden zichzelf aanrekenen, want minimaal een tiental 100% kansen werden niet benut. Doelman Richard Arends van De Blauwen zag keer op keer de Amsterdammers vrij voor zijn doel opduiken. Helaas stond het vizier nog niet goed afgesteld en vlogen de ballen over en naast zijn doel.

In de 4e minuut was het Donny Rijnink die met een pass over 40 meter gelegenheids spits Okay vrij voor de Spakenburgse-doelman zette. Het schot ging voorlangs. Even later was er een crosspass van routinier Sergio Cameron over de hele op Steve Promes. Zijn voorzet bij de eerste paal kon niet verzilverd worden door de mee opgekomen Akoy. In de 7e minuut was het wel raak. De van een blessure teruggekeerde Glenn van Zoolingen gaf een steekpass op Okay, die omspeelde de vergeefs duikende doelman en scoorde beheerst de 0-1. Ajax voerde hierna de druk nog meer op. Een geplaatste boogbal van de slim tussen de linies spelende Cameron scheerde rakelings over de kruising. In de 23e minuut ging aanvoerder Jack van Moerkerk op avontuur. Vijf verdedigers van Spakenburg werden omspeeld, maar helaas strandde zijn inzet op de voeten van de keeper. De ene na de andere aanval rolde inmiddels op het doel van de Spakenburgers. Bouali bereikte met een lange bal Cameron, maar één op één met de meegelopen Okay ging ook deze kans verloren. Deed Spakenburg dan helemaal niets terug ? Jawel, maar het werd daarbij geholpen door Ajax. In de 30e minuut was er een verkeerde terugspeelbal, maar de inzet van de Spakenburg-spits werd uitstekend gered op de doellijn door Rijnink. Aan de andere kant bleef Ajax slordig in de afwerking. Slecht uitverdedigen van Spakenburg werd niet uitgebuit en het duurde tot en met de 45e minuut voordat Ajax de voorsprong naar 0-2 kon tillen. Een schitterende sleepbeweging van Cameron op van Moerkerk verdween hard en hoog in het dak van het Spakenburger doel.

In de tweede helft was Bakmaz vervangen door Silooy. De verdediger keerde terug van een blessure. Direct werd het weer gevaarlijk. Het was opnieuw van Moerkerk die alleen opnieuw op de doelman af mocht gaan, maar helaas moest de aanvoerder van Ajax met een enkelblessure daarna van het veld. Een van de spaarzame aanvallen van Spakenburg werd onschadelijk gemaakt door Ajax-doelman Dirk Roelofsen. Daarna was het wederom éénrichtingsverkeer naar het Spakenburgse doel. In de 50e minuut ging Okay goed door en zijn fraaie lob over de keeper verdween in het doel. Echter, de scheidrechter kon niet beoordelen of de bal wel of niet de doellijn was gepasseerd. Hij liet de beslissing over aan zijn assistent, die had ook niet gezien dat de bal overduidelijk minimaal één meter de doellijn had gepasseerd. Wat de leidsman even later wel als enige had gezien was een duw in het strafschopgebied van Ajax. Dit presentje liet Spakenburg zich niet ontnemen. De toegekende strafschop werd benut (1-2) al had Roelofsen er nog wel een handje achter.

Ajax was hierdoor geheel niet uit het veld geslagen. In de 63e minuut werd Okay onderuit gehaald binnen de zestienmeter. De toegekende strafschop werd ingeschoten door Cameron, 1-3. Vier minuten later ging de bal opnieuw op de stip. Nu was het Cameron zelf die tegen de grond werd gewerkt. Opnieuw ging het slachtoffer achter de bal en schoot beheerst de bal in de andere hoek, 1-4. Nog was de Spakenburger koek niet op voor de Amsterdammers. Een corner van Cameron belandde op het hoofd van de mee opgekomen Deken. De snoeiharde kopbal van de Ajax-verdediger spatte uiteen tegen het net. 1-5 ! De Ajax-trainers Detlef le Grand en Karim Bridji wisselden het laatste kwartier nog al hun wisselspelers. De volkomen suf gespeelde kampioenen van het vorige seizoen mochten na afloop blij zijn, dat het geen uitslag was geworden met dubbele cijfers gezien de grote kansen die Ajax onbenut had gelaten.

Klik hier voor een verslag op de website van Spakenburg.

Opstelling Ajax:
Roelofsen, Bakmaz, Rijnink, Deken, Bouali, Akoy, van Moerkerk, van Zoolingen, Cameron, Okay, Promes.

wissels:
Pouw, Contrucci, Fabies, Nikuradze, Zaandam, Silooy.

Share