Wederom drie punten voor Ajax na zege op VVA ’71

In de informatieve voorbeschouwing heeft een ieder kunnen lezen hoe tumultueus het seizoen al is geweest voor de ambitieueze thuisclub (niet op voetbalgebied) en dus waren we benieuwd hoe sportief gezien VVA ‘71 er voor stond. Er is namelijk een tijd geweest dat Achterberg een onneembare vesting was voor onze mannen die hopelijk de zege op SDC Putten hier een vervolg konden geven.

wedstrijdbeleving door Marcel DSC_7295
De openingsfase was er één van aftasten. Daarna trok Ajax al snel het initiatief naar zich toe, maar het vele balbezit betekende niet dat er ook veel te genieten viel. De echte overtuiging ontbrak gewoon en diverse goed bedoelde aanvallen liepen uit op niks. De thuisclub, die alles rustig bekeek, stelde daar ook nog bitter weinig tegenover.

In de 19e minuut konden we Ajax eindelijk betrappen op een prima combinatie. Het was aanspeelpunt Joost Heij die Kevin de Visser vrijspeelde, maar hij stuitte op doelman Dennis Vinken. Ajax bleef zoeken naar de snelle combinatie met Joost Heij als belangrijk station, maar moest ook toezien hoe heel langzaam VVA ‘71 steeds meer uit zijn schulp kroop. De Ajax-defensie schrok daar zo nu en dan toch van. In de 26e minuut moest doelman Rolf Hazelaar gestrekt op het schot van Jos Henken gevolgd door opnieuw een uitstekende kans, acht minuten later, voor Anouar Tmim na andermaal weifelend en onrustig optreden in de achterste linie.

Ajax had zijn antwoord niet veel later klaar liggen toen Shaquille Doorson met een hard schot doelman Vinken deed schrikken. Zo beet Ajax eindelijk weer eens van zich af na die onbezorgde openingsfase die al weer eindeloos achter ons leek te liggen. De zeer weinige toeschouwers die de moeite hadden genomen om een kaartje te kopen zagen de thuisclub, met overigens ex-Ajacied Wouter van der Molen in de gelederen, voor rust nog eenmaal dreigend worden. Het gaf eens temeer aan hoe moeizaam Ajax voetbalde ook al leek het optisch gezien de wedstrijd aardig onder controle te hebben.

Na de thee werd de geblesseerd geraakte Tonnie Cusell vervangen door Deen van Embricqs en dat leverde meteen veel meer dreiging op en begon Ajax heel langzaam te sprankelen. Ajax was nu vastberaden, de tanden werden er figuurlijk ingezet en dat had meteen resultaat. In de 50 e minuut was Kenneth Misa Danso heel dicht bij de 0-1 na slap uitverdedigen van de thuisclub, maar het was de voorbode voor twee doldwaze minuten. Eerst was het Deen van Embriqcs die met een uitstekende individuele actie de bal voorgaf. Joost Heij stapte over de bal heen, waarna Kevin de Visser beheerst binnen schoof (0-1). Ajax greep zijn kans en het zat er bovenop. Zo ook twee minuten later toen Kenneth Misa Danso in stelling werd gebracht door Lars Middelwijk die mede werd geholpen door laconiek ingrijpen van de VVA ‘71 defensie. Kenneth Misa Danso zorgde voor de 0-2 en gooide hiermee het duel al vrij snel in het slot.

Ajax had niet veel meer te vrezen van de Achterbergers die al vrij vroeg een verslagen indruk maakte. Zo konden onze mannen dus werken aan het nodige vertrouwen. Iets wat meer gestalte had kunnen krijgen indien in de 68e minuut Kenneth Misa Danso een niet te missen kopbal in het netje had laten belanden. Ajax, dat een groot overwicht opbouwde in de tweede helft, deed zich zelf te kort door niet verder uit te lopen en zo bleef het afwachten of VVA ’71 nog een opleving zou krijgen. Een streep door de rekening was het uitvallen van invaller Deen van Embriqcs die duidelijk zijn visitekaartje had afgegeven in de voorgaande minuten. Daar tegenover stond echter het debuut van Reda Karchouch, die in het tweede team al van zich deed spreken.

Ajax kreeg een kwartier voor tijd opnieuw de helpende hand toegestoken van de thuisclub. Na slecht uitverdedigen van doelman Vinken belandde de bal op zo’n 20 meter van de goal bij de stille, waardevolle kracht Donny van der Dussen die meteen de bal terugschoot waar hij ook vandaan kwam. Alleen deze boogbal was zo op maat dat doelman Vinken er alleen maar naar kon kijken. Een fraaie treffer en zo stond het eindelijk 0-3. Ajax, dat een prima tweede helft voetbalde, zag in de 81e minuut dat de thuisclub zowaar nog eens dreigend werd via Jos van Roekel. Het bleek echter een stuiptrekking te zijn van een team dat geen schim meer was van de eerste 45 minuten. Dat kon ook deels op het conto geschreven worden van Ajax dat veel gedrevener en energieker speelde.

Tenslotte, in de slotfase nog één grote kans toen Reda Karchouch Joost Heij een niet te missen kans bood. De hard werkende spits scoorde vanmiddag eens niet en zo bleef het 0-3. Ajax liet in grote delen van de tweede helft zijn ware gezicht zien en daarom was de zege dik verdiend. Willen we deze lijn volgende week doortrekken tegen het altijd lastige ODIN ‘59 uit dan zal er nog meer overtuiging moeten zijn vanaf het beginsignaal. Dan komt het zeker dik in orde. Tot ziens in Heemskerk !

VVA ’71 – Ajax 0-3 (0-0)
Doelpunten: 52. Kevin de Visser 0-1, 55. Kenneth Misa Danso 0-2, 76. Donny van der Dussen 0-3
Scheidsrechter: M. Wesdorp
Toeschouwers: 300
Gele kaarten: Anass Lahnine, Mourad Marbouh (beiden VVA ’71) en Shaquille Doorson (Ajax)
Opstelling VVA ’71:
Dennis Vinken, Koen Oost, Anass Lahnine, Wouter van der Molen, Ruben Rip (66. Jos van Roekel), Lennard van den Brink, Anouar Tmim (66. Javier Martina), Mourad Marbouh, Jos Henken, Derek de Bruijn (73. Jannis Karafillakis), Robin Koning
Opstelling Ajax:
Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Peter Post, Lars Middelwijk, Shaquille Doorson, Tonnie Cusell (46. Deen van Embriqs/75. Donaldo Sanches Silva), Donny van der Dussen, Joost Heij, Kevin de Visser, Kenneth Misa Danso (83. Reda Kharchouch)

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op de site van VVA ’71 (incl. foto’s).
– Klik hier voor een verslag in De Gelderlander.

Helaas geen foto’s van Rob dit keer.

Share