Koploper Zaterdag 2 wint weer (1-4)

1516dov-aja02.jpg

Verslag: Rob

Als trotse koploper ging Ajax 2 vanmiddag op bezoek bij middenmoter DOVO 2. Dat de thuisclub geenszins onder de indruk was van de status van de Amsterdammers bleek al in de beginfase toen de ‘roden’ Ajax ver op eigen helft vastzetten zonder dat grote kansen werden gecreeerd.

1516dov-aja01.jpg

Na tien minuten ging de storm echter al liggen en kreeg Ajax meer kans om het eigen verzorgde veldspel te spelen. In die fase volgden enkele vrije trappen die echter nog niet voor gevaar zorgden. In de 18e minuut moest Fabies geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Kharchouch. Vlak hierna dacht DOVO te scoren, maar de scheidsrechter floot voor een overtreding op keeper Roelofsen.
1516dov-aja04.jpg

Weer even later schoot Bouali een vrije trap rakelings langs het doel. Na een klein half uur een fraaie voorzet van Silooy op Okay, maar de linksvoor werd zwaar gehinderd door een verdediger en kopte naast. Ajax dicteerde inmiddels het spel en kreeg weer een kans. Kharchouch schoot rakelings over. DOVO bleef gevaarlijk in de counter dus voor Ajax was het opletten geblazen.
1516dov-aja03.jpg

Tien minuten voor rust zagen we weer een kopkans voor Okay na een fraaie combinatie tussen Kharchouch en Zaandam, maar weer ging de bal naast. Acht minuten later was het wel raak. Akoy kon ongehinderd op de keeper aflopen en ondanks dat de middenvelder op z’n eigen schoenen speelde, werd de bal onberispelijk in het doel geschoten (0-1). Vlak voor rust nog een grote kans voor DOVO, maar keeper Roelofsen red met één hand en de rebound gaat rakelings naast. Zo haalt Ajax de rust met een verdiende voorsprong.
1516dov-aja06-1.jpg

Na de pauze gingen de Amsterdammers door waar ze in de eerste helft mee geeindigd waren. Met gevarieerd aanvalsspel werd DOVO teruggedrukt op eigen helft en inmiddels kon de thuisploeg maar sporadisch in de tegenstoot gevaarlijk worden.
Een half uur voor tijd maakt Zaandam plaats voor Schoenaker. Vlak hierna volgt de 0-2. Net als Okay voor rust kan Van Moerkerk redelijk ongehinderd door de verdediging op de keeper aflopen en scoort beheerst. De wedstrijd was nu wel gespeeld, omdat DOVO geen echte vuist meer kon maken en de ruimtes op het veld steeds groter werden. Hiervan kon Okay bijna van profiteren toen hij door Kharchouch vrij voor de keeper werd gezet, maar de spits raakte de bal verkeerd. Aan beide kanten kwamen nu kansen, maar Okay en Kharchouch hadden het vizier niet op scherp staan. Ajax wisselde opnieuw. Contrucci kwam het veld in voor Akoy.

1516dov-aja05.jpg

Het duurde tot vier minuten voor het einde tot Ajax het overwicht in nog een treffer wist om te zetten. Kharchouch omzeilde de buitenspelval en kon beheerst afronden (0-3). Hierna was even de concentratie weg bij Ajax en kon DOVO vanaf de aftrap (in buitenspelpositie ?) tegenscoren (1-3). Het slotakkoord was echter voor Van Moerkerk die een fraaie pass van Kharchouch tot een treffer promoveerde (1-4). Zo won Ajax op overtuigende wijze en blijft aan kop in de Reserve Hoofdklasse A.

Klik hier voor 72 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Opstelling: Roelofsen, Silooy, Bakmaz, Deken, Bouali, Weverling, Zaandam, v. Moerkerk, Fabies, Akoy, Okay.
Wissel: Pouw, Kharchouch, Schoenaker, Contrucci.

Opvallend: Weverling speelde zijn 140e officiele wedstrijd voor Ajax.

Share