Ajax 5 neemt koppositie weer over van HBS

Vol bravoure voorspelde ik vorige week spektakel in een ECHTE wedstrijd als Ajax 5 tegen HBS zou aantreden. Normaal gesproken zal je dan altijd zien dat het een saaie pot wordt. Niets van dat alles … SPEKTAKEL voorspeld en gekregen. De Old Heroes deden wederom precies waarom gevraagd werd (ik zou willen dat mijn kinderen zo goed luisterden). De mannen hadden natuurlijk ook een uitdaging voor de boeg tegen het constant spelende HBS, helemaal toen de Hagenaars hondsbrutaal en met speels gemak op 0-2 voor kwamen na amper drie minuten spelen. Had Ajax dan zijn meerdere gevonden ? Opnieuw niets van dat alles. Onze jongens waren gewoon nog niet helemaal wakker. Na de snelle achterstand gingen ze combineren en halveerde onmiddellijk het speelveld tot één helft (die waarop HBS verdedigde) en het Houdt Braef Stant in de praktijk probeerde uit te voeren. De dappere pogingen hiertoe van HBS waren echter niet genoeg, de verdediging werd werkelijk tureluurs gedraaid door het hoge baltempo van Ajax. Hierdoor gingen de spelers van HBS fouten maken waardoor bij rust alweer een geruststellende 3-2 voor de Old Heroes op het scorebord stond. De reclame voor het voetbal werd uiteindelijk afgesloten met een heerlijke 5-3 eindstand. Het scheelde niet eens gek veel met de 6-5 totovoorspelling van vorige week. De grootste winst werd uiteindelijk na afloop gescoord. De hoofdmeester van de ONEC-organisatie, Ben Hulscher, gaf de complimenten voor de wijze waarop Ajax alles uit de kast haalde voor een geslaagde 3e helft. Dan mag je met recht zeggen dat je jezelf goed hebt aangepast in de competitie die is uitgevonden om het voetbal te beleven zoals het oorspronkelijk is bedoeld.

12107831_1060113917356782_5133307614711277338_n

tekst: Paul

Share