Zaterdag 2 uitgeschakeld in beker

1516wat-aja00-1.jpg

Verslag: Rob

Tegen vierdeklasser Waterwijk begon Ajax zoals verwacht aanvallend en al binnen een paar minuten zagen we kansen voor onder meer Kharchouch, Okay en Cameron. Pas in de 7e minuut kwam Waterwijk voor het eerst in de buurt van doelman Pouw, maar het afstandsschot was te zacht om gevaarlijk te zijn.

1516wat-aja07-1.jpg

Ajax dicteerde de wedstrijd, maar was vooralsnog te slordig om tot scoren te komen en geklungel achterin bracht in de 14e minuut een voorsprong van de thuisclub op het scorebord. Uiteraard zeer tegen de verhouding in omdat Waterwijk pas twee keer over de middenlijn was gekomen. De Amsterdammers probeerden de draad weer op te pakken, maar de thuisclub had vertrouwen gekregen door de voorsprong en beet wat meer van zich af.

1516wat-aja01-1.jpg

Vlak voor het half uur had aanvoerder Van Moerkerk een goede mogelijkheid na goed doorzetten van Contrucci, maar zijn schot ging over. Zo was het ook met de andere pogingen in het laatste kwartier voor rust: de combinaties werden te ver uitgevoerd en de afstandsschoten gingen over of naast. Vlak voor rust nog een wissel: Stuut verving Kharchouch. In de stand kwam geen verandering en zo ging Ajax met een achterstand de kleedkamer in.

1516wat-aja03-1.jpg

Na de pauze nam Ajax zoals verwacht weer het initiatief en ging op zoek naar de gelijkmaker. Waterwijk bleef echter vrij eenvoudig overeind, beperkte zich tot verdedigen en sporadische uitvallen, maar bleef daarbij vooralsnog weinig succesvol. Zo tikte de tijd door in het voordeel van de thuisploeg en werd het spel van de gasten steeds moeizamer.

1516wat-aja04-1.jpg

Naarmate de tijd verstreek meldde Waterwijk zich ook steeds meer bij het doel van Pouw, maar ook het vizier van de Almeerders stond niet op scherp. Een kwartier voor tijd had Cameron de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn vrije trap ging rakelings naast. Ook Waterwijk was bijna succesvol met een freekick maar Pouw had weinig moeite met de slappe kopbal.

1516wat-aja05-1.jpg

Zaandam vervangt de moegestreden Schoenaker. Vlak voor tijd komt Ajax nog met een slotoffensief via enkele vrije trappen van good old Stuut en wordt een doelpunt van Okay afgekeurd omdat de keeper gehinderd werd. Zo werd het missen van de kansen Ajax in de beginfase fataal en verlaat het roemloos het bekertoernooi, maar krijgt wel een herstart in de beker voor reserve elftallen.

1516wat-aja06-1.jpg

Opstelling: Pouw, Silooy, Bakmaz, Weverling, Bouali, Cameron, Schoenaker, Kharchouch, Contrucci, Okay, van Moerkerk.

Wissels: Roelofsen, Zaandam, Fabies, Stuut

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Media:
– Klik hier voor een verslag op Dichtbij.nl
– Klik hier voor een verslag op HAV
– – Klik hier voor een verslag van Waterwijk

Share