Ajax wint verdiend van LRC Leerdam: 2-1

1516aja-lrc00.jpg

1516aja-lrc02.jpgKenneth Misa Danso scoorde twee keer

wedstrijdbeleving van Marcel DSC_7295

Vorig weekend eindigde ik mijn wedstrijdbeleving met de hoop dat het medicijn bekervoetbal (na de 0-6 bekerwinst tegen Waterwijk) zou doorwerken in de competitie, want met minder namen we deze middag geen genoegen. Ajax, met in de gelederen Roy Deken en Stanley Akoy die beiden dus nadrukkelijk de deur open hebben gegooid waarop zij flink hadden geklopt (via goed spel in de Zaterdag 2 en tegen Waterwijk), startte met de allerbeste intenties. Al snel bleek dat het rommelige, maar veelvuldige balbezit geen garanties gaf voor vuurwerk. Nee, integendeel zo vlak na de openingsfase was het LRC dat brutaal via Rogier Gerritsen en Sam Versluis toch twee aardige mogelijkheden kreeg om de score te openen. Desondanks werd Ajax wel langzaam de bovenliggende partij en dat resulteerde in de 10e minuut in een schot van Siver Abdulrahman die van de lijn werd gehaald door Danny van Steijn.

1516aja-lrc01.jpgDonny van der Dussen werkte hard op het middenveld

Ajax, dat steeds meer aandrong (zonder groots voetbal overigens), zag in de 17e minuut Kenneth Misa Danso oog in oog met doelman Giordano van der Pol verschijnen maar laatstgenoemde redde bekwaam. Het duel stond immer nog niet bol stond van fantastisch voetbal, maar was wel levendig en daar zorgden beide teams zeker voor. We moesten echter wachten tot de slotfase toen met name Ajax weer nadrukkelijk op jacht ging naar die voorsprong. Het was eerst Deen van Embricqs die diagonaal uithaalde, maar zijn pegel belandde via de lat weer in het veld en de scrimmage die volgde leverde ook niets op. In de 40e minuut kwam daar een bijna niet te missen kans voor Joost Heij bij die de bal panklaar voor zijn voeten kreeg na een goede actie van Lars Middelwijk. Helaas wist onze topscorer het te presteren om de bal één meter voor de goal naast te schieten. Zo beloonde Ajax zich op dat moment niet voor een redelijk eerste bedrijf ook al was Stanley Akoy een minuut voor de rust nog dicht bij een treffer. Derhalve dus de brilstand op het scorebord.

1516aja-lrc04.jpgStanley Akoy startte in de basis

Na de pauze werden de bezoekers uit Leerdam steeds brutaler en vond Ajax vooralsnog niet het ritme wat men voor de thee had ingezet. Rogier Gerritsen had dit kunnen bevestigen, maar dat gebeurde niet in kansrijke positie (55e minuut). Het was echter uitstel van executie, want even later was het diezelfde Gerritsen die een bal terugkopte op Jerraynell van der Pol die zo het voorwerp binnen kon glijden voor de 0-1 voorsprong.

1516aja-lrc05.jpgDe snelle rechtsbuiten Deen van Embricqs

Zo pakten zich donkere wolken samen boven het zonovergoten sportpark. Het zal toch niet waar zijn ? Gelukkig stroopte Ajax de mouwen op en wie anders dan het boegbeeld van “de mouwen opstropen”, Lars Middelwijk, verzond een prima pass op Kenneth Misa Danso die echter een unieke mogelijkheid (om twee minuten later al weer gelijk te maken) teniet gedaan zag door doelman van der Pol. De Leerdameers verstopten zich na de 0-1 allerminst. In de 64e minuut verprutste Jerraynell van der Pol een goede kans welke uiteindelijk een duur prijskaartje bleek te hebben. Ruim een minuut later was het aan de overkant een voorzet vanaf links die iedereen miste behalve de geheel vrijstaande Kenneth Misa Danso, die zo de 1-1 binnenschoot voor de Amsterdammers.

1516aja-lrc03.jpgLars van Middelwijk kwam regelmatig mee naar voren

Ajax, dat inmiddels de regie wel weer in handen, had moest alert blijven bij de tegenstoten van LRC waar met name Rogier Gerritsen nog eenmaal dreigend was. Bij Ajax werd de lokroep om Reda Kharchouch (die eerder deze middag weer tweemaal scoorde in de Zaterdag 2) steeds groter langs het veld. Het had dringend iemand nodig die nog wat kon forceren en voor wat extra stootkracht kon zorgen. Helemaal omdat Joost Heij zijn vizier niet op scherp had staan ondanks zijn grote waarde in de vele aanvalsopzetten.

1516aja-lrc06.jpgJoost Heij wist het net niet te vinden

Net toen de spieren van Reda Kharchouch meer dan warm waren en misschien een wissel aanstaande was sloeg Ajax alsnog toe. Het was aanspeelpunt Joost Heij die wederom oog had voor een medespeler. Nu kon Kenneth Misa Danso alleen voor de keeper opduiken en beheerst passeerde hij van der Pol met een lage schuiver in de 82e minuut (2-1).

Ajax, dat zich op wilskracht voorbij de promovendus knokte, kwam in de resterende minuten niet meer in de problemen en zo konden drie kostbare en broodnodige punten worden bijgeschreven. Die kwamen moeizaam tot stand, maar waren over negentig minuten wel verdiend te noemen. Overigens moet ik tot slot zeker vermelden dat oud-profscheidsrechter Ruud Bossen (die floot in plaats van de eerder aangestelde scheidsrechter Wesdorp) een meer dan uitstekende pot voetbal heeft gefloten. Zo werken we weer langzaam naar herstel toe, maar vooral naar hopelijk meer stabiliteit in spel en resultaten. Tot volgende week in Nijkerk bij NSC.

1516aja-lrc07.jpgDoelpuntmaker Jerraynell van der Pol maakt het Rolf Hazelaar lastig

Klik hier voor 105 extra foto’s van deze wedstrijd.

Ajax – LRC Leerdam 2-1 (0-0)
Doelpunten: 58. Jerraynell van der Pol 0-1, 66. Kenneth Misa Danso 1-1, 82. Kenneth Misa Danso 2-1
Scheidsrechter: De heer R. Bossen
Toeschouwers: 300
Gele kaart: Siver Abdulrahman (Ajax), Sjors Maas (LRC)
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Lars Middelwijk, Glenn van Zoolingen, Deen van Embriqs (82. Jack van Moerkerk), Donny van der Dussen (90. Donaldo Sanches Silva), Joost Heij, Stanley Akoy (74. Shaquille Doorson), Kenneth Misa Danso
Opstelling LRC Leerdam: Giordano van der Pol, Danny van Steijn, Wesley Swets, Rutger van der Kleij, Cor Bal (83. Guido Luiten), Mounir el Quazizi, Gerald de Jong, Rogier Gerritsen, Dylan Verschoor (64. Sjors Maas), Sam Versluis (71. Soliman el Yakoubi), Jerraynell van der Pol.

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op RTV-NH.
– Klik hier voor een verslag op Regio Voetbal.

Share