Ajax knikkert KFC uit beker: 6-0

1516aja-kfc00.jpg

Op een guur sportpark De Toekomst had Ajax andermaal de gelegenheid om weer wat zelfvertrouwen te tanken na de prima zege op Bennekom. Bekervoetbal tegen een, met respect uitgesproken, derdeklasser mag doorgaans geen probleem zijn en dat bleek in dit geval. Ajax won en plaatst zich door de zege bij de laatste 32 teams in de districtsbeker.

wedstrijdbeleving door Marcel unnamed-5

1516aja-kfc01.jpg

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Het was Ronald Molenaar die met een hard schot het Ajax-doel ruim een meter mistte. Nadat Ajax bekomen was van de schrik trokken het de regie naar zich toe. Sergio Cameron deelde in de 10e minuut met zijn befaamde vrije trap al een waarschuwing uit, maar zijn schot ging nog rakelings naast. Echter, de verfijnde techniek van de routinier zorgde in de 12e minuut er wel voor dat Raymon Lagerburg werd bereikt en met een subtiele voetbeweging scoorde de nummer 10 bekwaam (1-0).
1516aja-kfc03.jpg

Ajax kwam steeds beter in het duel en had langzamerhand geen kind meer aan de dappere en fair spelende zondag-derdeklasser uit Koog a/d Zaan. Het tempo en de gretigheid werden KFC fataal en het had geluk dat Sergio Cameron in de 15e minuut zijn poging met kunst en vliegwerk nog over zag gaan. Het regende kansen en mogelijkheden. Zo ook in de 18e minuut toen Donaldo Sanches Silva de buitenkant van de paal raakte. Dat doelman Sem Bolt inmiddels het druk had was een understatement. In de 23e minuut kon het scorebord weer aangepast worden. Het was de vanmiddag bijna onnavolgbare Reda Kharchouch die al liggend op de grond de bal in het net wist te werken voor de 2-0.
1516aja-kfc02.jpg

Ajax, dat ruim 25 minuten een moordend tempo erop na hield, zakte naarmate de eerste helft vorderde wat weg. Niet dat KFC veel kon uitrichten, maar zo kregen ze wel even wat lucht. De precisie bij de Amsterdammers liet even wat te wensen over. Met name de ijverige Tonnie Cusell kreeg nog al wat gelegenheden om de score uit te bouwen. Zo ook in de 40e minuut toen hij oog in oog met de doelman faalde. Het slotakkoord was echter voor onze gasten, die via Jordi Wigman vlak voor rust een ideale kans kregen om met een beter gevoel de rust in te gaan maar doelman Hazelaar schrok niet van deze kans.
1516aja-kfc04.jpg

Na rust was het andermaal Reda Kharchouch die voor onrust zorgde voor het doel van KFC. Eerst met een dreigend waarschuwingsschot en vervolgens bereikte zijn perfecte steekbal Raymon Lagerburg, die beheerst de 3-0 maakte. Ajax was zeker in het eerste kwartier na rust bij vlagen weer ontketend en het dapper verwerende KFC moet kleurenblind zijn geworden van al het rood-wit dat telkens dreigend werd. Door goed keeperswerk en een portie geluk stond het nog steeds maar 3-0. Glenn van Zoolingen, Tonnie Cusell en Reda Kharchouch hadden in een tijdsbestek van slechts enkele minuten het scorebord flink pijn kunnen doen en ook de paal (schot Reda Kharchouch) stond meer treffers in de weg. Toch was het uitstel van executie, want in de 61e minuut vond Tonnie Cusell dan eindelijk het net met zijn droge harde uithaal en konden we gerust zeggen dat hij loon naar werken kreeg.
1516aja-kfc05.jpg
In de tweede helft bleef de gedrevenheid bij Ajax onverminderd groot. Niet alles verliep misschien naar wens (gezien door de ogen van de technische mensen), maar het was leuk om Ajax met veel frisheid te zien spelen. Toonbeeld hiervan was toch zeker ook in mijn ogen Peter Post die niet alleen verdedigend zijn werk prima deed, maar ook zo graag eens mee naar voren komt om zo zijn goaltje mee te pikken. Dat gebeurde dan ook in de 70e minuut. De wijze waarop zal doelman Sem Bolt niet leuk gevonden hebben. Tergend langzaam verdween een schot door de benen van de doelman waar Peter Post dankbaar gebruik van maakte en het laatste tikkie gaf, 5-0.
1516aja-kfc06.jpg

Na deze schlemielige goal werd het in de 77e minuut toch echt weer tijd voor een magnifieke goal. Dan mag je gerust Reda Kharchouch even bellen. De continue dreiging die hij uitstraalt werd bekroond met een passende goal. Deze actie deed ons denken aan de man die dat bijna wekelijks laat zien op een veel hoger niveau (Arjen Robben). Van buiten naar binnen draaien en uithalen. De koek was op en ondanks dat KFC geen Eemdijk of ODIN ’59 is kon Ajax deze zege zeker gebruiken om nogmaals te werken aan het eerherstel waar vorige week een begin mee is gemaakt. Leuk om te vermelden is dat in de slotfase Anthony Bakmaz ook zijn officiële debuut kon maken in het eerste team. Dat bewees maar eens te meer dat er nog meer spelers vanuit de zaterdag 2 nadrukkelijk om de hoek komen kijken.
1516aja-kfc07.jpg

Tot slot respect voor onze bezoekers uit Koog a/d Zaan die ondanks het aanwezige klasseverschil zich negentig minuten sportief en dapper hebben verweerd. Tot volgende week in Huizen, dat wordt vast weer een knaller !

Klik hier voor 141 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag in de Zaansesportkrant.
– Klik hier voor alle bekeruitslagen.

Share