Ajax 5 boekt recordzege

unnamed-11
Als debutant in het ONEC-circuit is het iedere wedstrijd voor de Zaterdag 5 weer spannend wat er van de nieuwe speelronde verwacht mag worden. Iedere tegenstander treft het voor het eerst om het echie en van de ranglijst word je ook al niet veel wijzer. De eerste negen teams zitten namelijk heel dicht op elkaar en iedere keer dienen zich andere ploegen aan die vlak achter Ajax in de top zijn te vinden. De valse start van de kampioen van vorig seizoen, Sparta, is alweer rechtgezet en Hercules lijkt ook een serieuze uitdager om de titel te worden.
Voor de speelronde van afgelopen zaterdag was het verschil tussen Ajax, als trotse lijstaanvoerder, en de nummer acht Kampong maar vijf punten. Het zegt iets over de heerlijke onvoorspelbaarheid van de huidige competitie. Waakzaamheid en scherpte derhalve was dus een pré na de spectaculaire 3-3 van vorige week bij AFC.
unnamed-10

unnamed-9
Dat de naam Kampong in het Indisch omheind erf betekend beloofde niet veel goeds van te voren. Zouden de Utrechtenaren zich ingraven ? De eerste twintig minuten kon Kampong nog meekomen, maar toen was de koek op. De ruimtes tussen de linies werden zo groot dat de gaten onmogelijk te dichten waren. Ajax 5 voelde zich als een kind in de speeltuin. Na een 3-0 ruststand kon het in de tweede helft aan het doelsaldo gaan werken met een 8-0 eindstand uiteindelijk op het wedstrijdformulier. Een verbetering van de grootste competitieoverwinning van het 5e (de vorige stond op 8-1 tegen VOC). Opvallend is dat bij twee andere thuiswedstrijden van Ajax 5 er ook acht treffers waren die over twee ploegen werden verdeeld (7-1 en 5-3).
Volgende week wacht Victoria en ook hier kan voorkennis u helpen het totoformulier in te vullen. De vorige vijf uitwedstrijden van de Old Heroes waren er telkens precies zes doelpunten te verdelen, 3 x een 3-3 en 2x een 1-5 voor de onzen. Mannen, ik zou zeggen een keertje 1-5 is wel weer leuk. Denk erom … vrijdagavond vroeg naar bed want één ding is zeker: niets is echt voorspelbaar in de huidige competitie !

11202961_1077818982252942_6134507888676067245_n

tekst: Paul

foto’s: Tamara Schellekens

Share