Zaterdag 2 wint doelpuntrijk duel in Spakenburg: 4-7 !

Na een 0-5 ruststand wist Ajax Zaterdag 2 uiteindelijk met 4-7 te winnen van IJsselmeervogels 2. De weer bij Ajax teruggekeerde Stefano Seedorf luisterde zijn rentree op met een doelpunt.

Verslag: Andre

Het is voor Ajax 2 dit seizoen goed toeven aan de boorden van het IJsselmeer. In het voormalige vissersdorp werd eerder dit seizoen de regerend kampioen Spakenburg verslagen (1-5). Nu waren “de Rooien” van IJselmeervogels aan de beurt. Nadat de stofwolken waren opgetrokken stond de eindstand 4-7 op het scorebord en kon Ajax 2 zich kronen tot Winterkampioen.

Ajax startte overdonderend op De Westmaat. “De kleine Messi” Sandro Contrucci dartelde door de defensie van de Vogels, maar helaas ontbrak de afwerking en een vliegend schot van Nick Lammers moest van de doellijn gehaald worden. Een voorzet van de dirigent op het middenveld, Stefano Seedorf, kon niet worden omgezet worden in een doelpunt. De rappe linkerspits Okay ging goed door over de linkerkant en een kopbal van Ronday scheerde de deklat. Ook een goed genomen corner van Bouali werd rakelings naast het doel van IJsselmeervogels gewerkt. Kortom, Ajax was lekker bezig alleen een doelpunt ontbrak nog.

12347891_10154377590473219_6724331780556068709_n

In de 18e minuut ging Deen van Embricqs zijn directe tegenstander op de brommer voorbij, waarna zijn strakke voorzet vanaf de achterlijn door een verdediger van IJsselmeervogels in het eigen doel gegleden werd (0-1). IJsselmeervogels kon slechts met een spaarzame counter gevaarlijk worden en een inzet van de Japanse wonderboy Sakaguchi Takaguli belandde via de buitenkant van de paal in het zijnet. Het duurde tot aan de 28e minuut voordat Ajax het veld overwicht om kon zetten in doelpunten. Een splijtende pas van Lammers op van Embricqs scheurde de verdediging van de Vogels open, de bal belandde voor de voeten van Ronday die mikte de bal hard en hoog in het dak van het doel (0-2).

Twee minuten later begon uitblinker Seedorf aan een solo. Nadat er vier verdedigers om waren gevallen werd de doelman met een droge knal in de verre hoek verslagen (0-3). Hierna kon Ronday nog alleen op de keeper afgaan, maar vuurde op de vuisten van de doelman. De thuisclub maakt de keuze om achterin één op één te gaan spelen en dat was voor Ajax het sein om de score naar ongekende hoogte te tillen, maar doelpunten van Okay en van Embricqs werden op onverklaarbare redenen afgekeurd.

Kort voor de rust was er geen houden meer aan voor IJsselmeervogels. Wederom Kid Ronday rondde fraai af (0-4). De koek was nog niet op. Lammers schoot nog hoog over na een balletje breed. De bal belandde op het naast gelegen veld van Spakenburg. De goed leidende scheidsrechter had echter gezien dat de bal nog was aan geraakt en gaf een corner. Bouali plaatste zich achter de bal die precies voor de voeten van Perry Schoenaker viel. Met een gemeen intikkertje werd de ruststand bepaald op een ruime 0-5 voorsprong, waar het net zo goed 1-9 had kunnen en moeten zijn.

Met de hoofden nog in de wolken begonnen de Ajacieden aan de tweede helft. Een foute terugspeelbal direct na de aftrap betekende de 1-5 en nog geen minuut later lag de bal opnieuw in het net (2-5). IJsselmeervogels rook bloed. Lammers moest nog ten koste van een gele kaart een aanval stoppen en doelman Dirk Roelofsen redde een scoringskans door katachtig een doelpoging onschadelijk te maken. Ajax kwam een kwartier lang niet meer aan voetballen toe en moest zich beperken tot verdedigen. Toen de storm was gaan liggen konden de gasten er wat meer uitkomen. Bouali stoomde in de 70e minuut op en waar iedereen een voorzet verwachtte sloeg de bal bij de eerste paal binnen (2-6).

Vanaf de aftrap moest de man van het scorebord weer aan het werk. Anthony Bakmaz beroerde ongelukkig de bal met de hand binnen de zestienmeter. Een gele kaart en een strafschop werd gegeven en benut (3-6). Een gestuurde bal vlak hierna, van Contrucci, vloog langs de verkeerde kant van de paal. Ajax wisselde de ongelukkig spelende Bakmaz voor Nikuradze en de hardwerkende Ronday werd vervangen door Fabies. Okay werkte een voorzet van aanvoerder Silooy over het doel bij de Vogels, maar even later scoorde Okay alsnog de 3-7 op aangeven van Bouali. Dubbele cijfers lagen in het verschiet met nog vijftien minuten te spelen. Nadat er nog wat mogelijkheden waren verprutst was het slotaccoord voor de thuisclub. Volkomen onnodig werd er opnieuw een strafschop weggeven in de 90e minuut door Ajax. Het scorebord maakte zo overuren en stopte pas nadat de eindstand op 4-7 was bepaald. Aan scorend vermogen bij de Ajacieden ontbreekt het niet, echter de tegendoelpunten verdienen een aandachtspunt voor de tweede helft van het seizoen.

Opstelling Ajax: Roelofsen, Silooy, Lammers, Bakmaz, Bouali, Contrucci, Schoenaker, Seedorf, van Embricqs, Ronday, Okay.
Wissels: Fabies, Nikuradze, Pouw.

Helaas geen foto’s van Rob dit keer.

foto: Ruth Roelofsen (via Facebook vv IJsselmeervogels)

Share