Zaterdag 5 ongeslagen herfstkampioen !

unnamed-16

Het debuutjaar van ons aller Ajax Zaterdag 5 is in stijl geëindigd. In een aantrekkelijke wedstrijd, met af en toe voetbal dat een mens in deze kerstperiode letterlijk in hemelse sferen bracht, werd het dappere Quick uit Den Haag (bij het laatste Knoepert-toernooi nog verliezend finalist) met 5-0 verslagen.

Het was een ongelijke strijd. Het verschil op de ranglijst was op het veld duidelijk was terug te zien. Des te knapper van onze Old Heroes, want vaak zijn dit de lastigste wedstrijden als je zelf niet de juiste motivatie en instelling aan de dag legt. Na een 2-0 ruststand werd via de al eerder genoemde 5-0 winst het papieren herfstkampioenschap behaald. De doelpunten kwamen van James Guy, Bert Verweel, Tino Tabak (2x) en Nicky van Kampen. Het jaar 2015 gaat derhalve de boeken in als het ongeslagen debuut kalenderjaar van Ajax 5. Een prachtige prestatie bij de langgekoesterde wens om in de ONEC-competitie mee te mogen doen. Ook aan de belangrijkste pijlers van de ONEC (deelname, sportiviteit en gastvrijheid) werd ruimschoots voldaan. De superlatieven die ik regelmatig bezigde in mijn stukjes kwamen namelijk voor 90 procent van de leiders van onze tegenstanders en dat maakt deze ONEC prestatie des te meer waard. Helemaal omdat Ajax 5 van 19 ongeslagen wedstrijden (vriendschappelijk en toernooiwedstrijden meegerekend) 14 keer won. Complimenten geven aan je tegenstander over het gespeelde voetbal en de superbelangrijke ONEC bijzaken is makkelijk als je net met 5 goals verschil hebt gewonnen, maar onze zeer gerespecteerde tegenstanders deden dit terwijl ze juist dit lot in het negatieve ondergingen. Dit zegt veel over de ONEC belevingswijze en hier nemen wij onze hoed voor af. Je herkent namelijk de echte winnaar aan de manier hoe hij verliest. Klasse wapenbroeders en mede-routiniers uit de tijd dat mannen nog op zwarte schoenen speelde.

12375984_1074331635930760_4939621242802462869_n

Tenslotte, geniet van de kerstperiode op de ONEC wijze met een continue derde helft en daarna weer uitbuiken op het beroemde Knoepert-toernooi begin januari. Meteen de eerste uitdaging van 2016, want 7 tegen 7 is een aparte discipline (waar ons andere veteranenteam al de nodige ervaring mee heeft). Eens kijken hoe het onze Old Heroes daar vergaat, want in 2016 zal iedereen ons zien als de te kloppen ploeg. Op dit moment is zelfs de treble nog mogelijk (het winnen van de 3 ONEC prijzen in één seizoen: ONEC toernooi, Knoepert toernooi en Landskampioen Klassieke Veteranen). Maar mannen van het zaterdag 5 … nu eerst het koppie lekker leegmaken alhoewel één ding wel in het bolletje moet blijven zitten. WIJ ZIJN HEEL TROTS OP JULLIE !!!

unnamed-15

Video:

Tekst: Paul
Foto: Tamara Schellekens

Share