Ajax 2 start met Borchlandcup 2016 (soccersquash)

Zaterdag 9 januari 2016 heeft de Zaterdag 2 (na de eerste training op donderdag 7 januari) gespeeld om de Borchlandcup 2016. Een toernooi soccersquash op de banen van Borchland.

Heel Amstelland Borchland stond in het teken van het Amsterdam Youth Indoor Tournamen 2016 met teams U8, U9 en U10 van AFC Ajax, PSV, Vitesse, RSC Anderlecht, Club Brugge en SDZ dus er was een uitstekende ambiance om de spelers individueel de degens te laten kruizen. Oud-Ajacied van de Zaterdag 1 Jordi Meester werkt momenteel in Borchland en hij was vandaag onze gastheer. Hij voorzag de Zaterdag 2 van de broodnodige sportdrankjes

1516borchland01.png

Na de warming-up onder leiding van Ken Visser werden de poule wedstrijden gespeeld. De wedstrijden duurden 8 minuten en Tom van Eijsden hield de tijd scherp in de gaten. De geblesseerden Jamiro, Selcukhan en Abdel werden ingezet als scheidsrechter op de verschillende banen om de wedstrijden volgens de regels te leiden.

1516borchland03.jpgCooling down onder leiding van Ken Visser

Sandro Contrucci en Stefano Seedorf werden uiteindelijk poulewinnaars en zij moesten het opnemen tegen Furgel Fabies en (assistent-trainer) Karim Bridji in de kruisfinale. Het werd zeer spannend en de spelers gaven elkaar geen punt cadeau ! Uiteindelijk wisten Furgel en Karim te winnen en zij mochten aantreden in de finale. Deze werd uiteindelijk gewonnen door de altijd slim spelende Karim. Proficiat! De jongens die tegen Karim speelden kregen een lesje in techniek en slimmigheid (dit weet Reda Kharchouch inmiddels ook maar al te goed ;-)).

1516borchland02.jpgRunner-up Furgel Fabies en winnaar Karim Bridji

Na de prijsuitreiking, waarbij trainer Detlef Le Grand eenieder bedankte voor zijn inzet en de winnaar in het zonnetje zette, was er nog een laatste drankje en keerde eenieder huiswaarts. De komende week zal de koploper van de reserve Hoofdklasse A zijn vizier richten op de competitie. Maandag, dinsdag en donderdag wordt er getraind en zaterdag 16 januari 2016 speelt de Zaterdag 2 een oefenwedstrijd tegen D.V.S. ’33 2 uit Ermelo. De wedstrijd wordt om 12.00 uur gespeeld op sportpark de Toekomst. De week daarna wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen ’30.

Verslag: Detlef

Share