Zaterdag 2 verspeelt koppositie in Veenendaal

1516gvv-aja01 - thumbnail

GVVV Ajax 2

Verslag: Rob

De topper in de Reserve Hoofdklasse A begon slecht voor Ajax. Reeds na acht minuten viel Silooy uit (vervangen door Cusell) en vijf minuten later zag keeper Roelofsen de bal over zich heen in het doel verdwijnen (1-0). De voorsprong was terecht omdat Ajax moeite had met het fysieke spel van GVVV. De Veenendalers wonnen de meeste duel en waren meer doelgericht. De Amsterdammers leden te veel balverlies en konden maar moeilijk in het eigen spel komen.

1516gvv-aja02 - thumbnail

Pas na een klein half uur moest de keeper van de blauwe zijde van Panhuis in actie komen bij een scrimmage voor zijn doel na een hoekschop en een vrije trap van Bouali die naast ging. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Ajax echter niet, terwijl het achterin moest opletten op de gevaarlijke uitvallen van de thuisclub die regematig opdoken voor Roelofsen. Op slag van rust had Fabies de gelijkmaker op zijn schoen uit een hoekschop van Bouali, maar zijn inzet ging over.

1516gvv-aja04 - thumbnail

Na de pauze zagen we Nikuradze voor Schoenaker. De eerste kans was voor Post, die uit een corner op doel schoot. Vlak erna maakte GVVV echter 2-0, waardoor het karwei voor de ploeg van trainer Le Grand ineens een stuk lastiger werd. Fabies wordt vervangen door routinier en assistent trainer Bridji. Hij denkt te scoren, maar de grensrechter heeft buitenspel geconstateerd. Inmiddels is Post als spits geposteerd en zo wordt de speelwijze opportunistischer.

1516gvv-aja03.jpg

Als Okay in het strafschopgebied onderuit wordt geduwd, krijgen een speler en de trainer van GVVV de rode kaart. De toegekende penalty wordt echter door Bouali gemist, waardoor de kans voor de aansluitingstreffer teniet is gedaan. Ondanks de numerieke meerderheid weet Ajax amper gevaarlijk te worden, sterker nog: GVVV countert naar de 3-0.

1516gvv-aja05.jpg

Zaandam komt in het veld voor Cusell om voorzetten van de zijkanten te geven. In de slofase raakt Bridji nog de lat en krijgen Post en Ronday nog mogelijkheden, maar maken de Amsterdammers geen moment meer de indruk dat ze tot scoren komen.
Zo verliest Ajax de topper tegen GVVV met duidelijke cijfers en is de strijd om het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse A ongemeen spannend, omdat de Veenendalers de koppositie overgenomen hebben en ook Swift zich nadrukkelijk in de titelstrijd zal mengen.

Klik hier voor 86 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Opstelling Ajax: Roelofsen, Silooy, Bakmaz, Post, Bouali, Schoenaker, Fabies, Moerkerk, Ronday, Contrucci, Okay.

Wissels: Cusell, Nikuradze, Zaandam, Bridji.

Video:

Share