voorbeschouwing Ajax – ODIN ’59

a_hFmp3I_400x400
Zaterdag 20 februari komt koploper ODIN ’59 uit Heemskerk naar De Toekomst. ODIN ’59 zal normaal gesproken met Huizen gaan uitvechten wie er gaat promoveren naar de Topklasse. Afgelopen seizoen was de ambitieuze club overigens ook dicht bij promotie naar de Topklasse, maar DOVO bleek in de nacompetitie te sterk in een drieluik met ook nog Achilles Veen.
Met 35 punten uit 15 wedstrijden gaat het de Heemskerkers nu voor de wind. Afgelopen week werd het belangrijke duel thuis tegen Huizen gewonnen met 1-0 waardoor het onderlinge verschil nu drie punten is. Desondanks weet ODIN ’59 dat de bloemen pas na de finish worden uitgereikt en onverslaanbaar is het team van trainer Richard Plug ook weer niet. Een dipje voor de winterstop (met 1 punt uit 3 wedstrijden) is daarvan het bewijs, maar dat Ajax morgen een taaie tegenstander treft is bekend. Zowel de heenwedstrijd eerder dit seizoen (2-1 winst voor ODIN ’59) als de duels in het verleden lieten dat zien.
1516odi-aja07.jpg
De geelblauwen maken dit seizoen overigens makkelijk doelpunten. Niet in de laatste plaats te danken aan het duo Jim Hulleman en Eelke de Graaf die beiden 9 treffers voor hun rekening namen tot op heden. Dat is bijna de helft van de totale produktie.
Ajax komt eindelijk weer eens in competitieverband in actie. De laatste pot dateert van 23 januari toen Achilles Veen op De Toekomst werd verslagen met 2-1. Daarna volgden een afgelaste wedstrijd tegen SDC Putten (wordt volgende week gespeeld) en een vrij weekend doordat VVA ’71 noodgedwongen uit de competitie stapte. Wedstrijdritme komen onze mannen overigens niet te kort. In twee oefenwedstrijden (tegen Jong Ajax en Jong FC Almere City) en een bekerwedstrijd (tegen Swift) liet Ajax zien waartoe het in staat is. Hopelijk krijgt dat morgen een vervolg. De mannen van trainer Jorg Smeets zullen zich volledig richten op het behalen van een nacompetitieplek. In de tweede periode is Ajax nog ongeslagen (3 uit 1) evenals ODIN ’59 (9 uit 3). In die zin is er dus sprake van heuse topper.

Scheidsrechter de heer W. Smit uit Nunspeet fluit om 14:30 uur voor de aftrap.


Klik hier voor de voorbeschouwing van ODIN ’59.

Share