oefenduel: Ajax wint oefenduel van De Blokkers

Verslag: Marcel

Vanavond is op sportpark De Toekomst de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ajax en zondagderdeklasser de Blokkers gespeeld. De start van deze leuke oefenpot was zeer verassend voor de Blokkers want al na 2 minuten lag de bal in het netje achter doelman Dennis van der Kraan. Het was Jorrit Stracke die diep werd gestuurd en zo tussen de laatste linie van Ajax wist door te breken. Hij omspeelde doelman van der Kraan behendig voor de 0-1. Deze tegentreffer was voor Ajax het startsein om de tegenstander vaster en vaster te zetten op eigen helft en het was na 6 minuten spelen alweer 1-1. Het was Jimmy van Baarlen die via een scrimmage de bal in het net wist te frommelen na een vrije trap van Kurdo Mohamad. Ajax kreeg daarna vele mogelijkheden om de score naar zich toe te trekken maar de scherpte in de afwerking ontbrak. Opmerkelijk feit was nog in de eerste helft de zware charge van de Blokkers doelman die Kevin v Baarlen torpedeerde nadat hij alleen op hem afliep en omspeelde. De scheidsrechter trok slechts geel maar liet wel de doelman wisselen zodat deze wedstrijd zijn vriendschappelijke karakter behield en er 22 acteurs bleven staan ( een creatieve oplossing nietwaar … ?). Ruststand 1-1 dus. Na rust, toen Joey Lamptey en Sergio Cameron o.a. in het veld kwamen, was er geen houden meer aan. Ajax liet bal heerlijk over het veld gaan en de talloze mooie aanvallen waren een lust voor het oog. Tussen de 47e minuut en de 71e minuut wist Ajax 3x het net te vinden het waren achtereen volgens ; Joey Lamptey ( 2-1 ),die uitstekend inviel, Sergio Cameron ( 3-1 ), die bij vlagen weer met de bal toverde, en een eigen doelpunt bepaalden de eindstand op 4-1. Wat de waarde is van de twee oefenpotjes ( vorige week AFC en nu tegen de Blokkers) weten we niet…..wat we wel gezien hebben in 180 minuten vriendschappelijk voetbal is dat Ajax over voldoende creativiteit beschikt en dat het veldspel er steeds beter komt uit te zien. Dus we zijn benieuwd hoe de competitie hervat wordt a.s. zaterdag uit tegen Montfoort.

Opstelling Ajax;
van der Kraan / v Moerkerk / Esajas / ter Haak / Westmaas / Lastdrager / J v Baarlen / Coronel / Lamme / K v Baarlen / Mohamad
Wissels ;
K v Baarlen / Esajas / Lastdrager / J v Baarlen / Lamme/ Mohamad voor Cameron / Kolle / Lamptey / Telkamp / Gezer en van der Leijcke

Share