Zaterdag 2 verliest onnodig van ODIN ’59 2 … 1-5

unnamed-39

1516aja-odi02.jpg

Verslag: Rob

In de warming up kreeg Ajax met een tegenslag te maken toen Okay geblesseerd afhaakte. Fabies nam zijn plek in. Al in de 1e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen Kid Ronday door Van Moerkerk werd aangespeeld (1-0). ODIN ’59 raakte van niet van slag en antwoordde al binnen een paar minuten met een fraai afstandsschot vanaf de rand van het 16-metergebied (1-1). In de periode hierna kon geen van beide partijen echt een stempel op de wedstrijd drukken en het duurde tot de 25e minuut totdat we een echte kans konden noteren: een schot over het doel van Pouw door een speler van ODIN ’59.

1516aja-odi01.jpg

Tien minuten later was het wel raak: een aanval over veel schijven zette een speler van ODIN alleen voor keeper Pouw, die in eerste instantie kon redden maar de bal rolde voor een andere Heemskerker die simpel kon intikken (1-2). Vlak daarna kreeg Bakmaz de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen zijn hand: de penalty werd in eerste instantie gestopt, maar in de rebound was het wel raak (1-3).
1516aja-odin03.jpg

Coach Le Grand wisselde verdediger Bouali voor aanvaller Zaandam. Vlak voot rust had Van Moerkerk nog een grote mogelijkheid toen hij de bal kreeg en de keeper ‘m rakelings over de lat kon tikken. Zo begon Ajax goed aan het duel, maar werd het initiatief uiteindelijk uit handen gegeven met een 1-3 achterstand bij rust als gevolg.
1516aja-odi04-1.jpg

Het tweede bedrijf begin Ajax goed met doelpogingen van Lammers, Zaandam en Post, maar moest het ook beducht zijn op de gevaarlijke counters van ODIN ’59.
De grootste kans daarna is voor Ronday, maar de spits mikt naast het Heemskerkse doel. Ook Fabies laat zich gelden met enkele schoten op goal. Al met al geen slecht begin van de tweede helft, alleen de doelpunten ontbreken. Seedorf komt het veld in voor Van Moerkerk.
1516aja-odi05-1.jpg

De routinier zorgt meteen voor meer lijn in het spel en krijgt een kwartier voor tijd zelfs een grote kans als hij de bal in de loop krijgt aangespeeld, maar naast mikt. Bij ODIN is het meer tegenhouden en proberen bij balverlies van Ajax in de tegenaanval te gaan. Tien minuten voor tijd is deze tactiek succesvol met een vlijmscherpe counter wordt de 1-4 op het scorebord gezet. De wedstrijd is definitief gelopen als vlak voor het eindsignaal de 1-5 valt.
1516aja-odi06-1.jpg

Zo speelt Ajax een prima tweede helft, maar vergeet het zichzelf te belonen en verliest dus geflatteerd en onnodig met forse cijfers.

Opstelling: Pouw, Bakmaz, Lammers, Bouali, Cameron, Post, Contrucci, Ronday, Fabies, Schoenaker, van Moerkerk.

Wissel: Roelofsen, Zaandam, Seedorf

Klik hier voor 92 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share