voorbeschouwing S.D.C. Putten – Ajax

1516aja-sdc04.jpg

Op 30 januari werd SDC Putten – Ajax afgelast en dat betekent nu dus inhalen. De enige wedstrijd in de Hoofdklasse A dit weekend is direct een serieuze aangelegenheid voor beide teams. Bungelend in de onderste regionen van de rangschikking, schurkend tegen de grote middenmoot. Er zijn drie hele dure punten te winnen (of te verliezen) op de Putter Eng morgen.

Qua vertrouwen moet het echter zowel bij de thuisploeg als onze mannen wel goed zitten. Verschil is wel dat de Puttenaren de laatste twee potten wisten te winnen (bij LRC Leerdam met 1-3 en vorige week thuis van Swift met 2-1) en Ajax niet. Toch biedt het veldspel van vorige week van Ajax tegen ODIN ’59 perspectief. De 1-2 nederlaag was onterecht.

SDC Putten uit is gezien de resultaten in het verleden een lastig te nemen horde. De club zit overigens momenteel in de verbouwingsperikelen. Desondanks zal het hoofdveld een echt grasveld blijven. Wellicht dat SDC Putten hier morgen en in de toekomst nog z’n voordeel mee kan doen, omdat het overgrote deel van de clubs in de Hoofdklasse A beschikken over een kunstgrasveld. Zo ook Ajax.

Een ware krachtmeting dus morgen in een periode waar spelers actief nadenken bij welke club ze volgende seizoen gaan spelen. Blijven of weggaan ? Wat doet dit met dit scherpte en de intrinsieke motivatie van een speler en/of een team ?

We zullen het morgen weten rond 16:15 uur. Zo’n kleine twee uur eerder fluit scheidsrechter de heer R. De Wit uit Groningen voor de aftrap.

Historie S.D.C. Putten – Ajax:

Share