Gevoelige tik voor Ajax in Putten … 1-0

unnamed-41

1516sdc-aja05.jpgJoost Heij wordt afgestopt door ex-Ajacied Wouter van der Molen

De gevoelige tik die ODIN ’59 uitdeelde was heftig, maar vanmiddag kon er afgerekend worden met het sportieve onrecht van een week geleden. Zo vertrok Ajax met een extra grote bus richting Putten om zo ook alle complimenten mee te nemen die ons werden toebedeeld in de diverse media.

wedstrijdbeleving door Marcel DSC_7295

Ajax liet er op deze kille, maar prachtige winterdag geen gras over groeien. Direct vanaf het eerste fluitsignaal ontwikkelden onze mannen een overwicht die zijn weergave niet kende. De eerste twintig minuten is Putten niet eens van de eigen helft geweest. Continu zaten de Ajacieden er bovenop en het regende cornerballen. Gek genoeg bleef de defensie van de thuisploeg relatief makkelijk op de been. Doelman Manuel Hoogewoning van de thuisclub had het dan wel heel erg druk voor zijn neus, maar Ajax ging heel onzorgvuldig om met de geboden kansen en mogelijkheden. Daarom is het ook heel paradoxaal om bijna geen echte kansen te lezen in dit verslag tot dusver als je zo de bovenliggende partij bent.

1516sdc-aja03.jpgRoy Deken is sneller dan ex-Ajacied Sven Onclin

Natuurlijk waren de kopkansen van Reda Kharchouch en Glenn van Zoolingen in de eerste helft het vermelden wel waard, maar niemand van het talrijke publiek zal daar in de pauze over hebben nagesproken. Nee, wat Ajax ook probeerde Putten had het defensief prima op orde. Tel daarbij dan ook het nodige geluk op en je komt tot een simpele conclusie dat er weinig echte dreigende momenten en schoten tussen de palen waren geweest. Ondertussen moesten de Amsterdammers attent blijven, want het reactievoetbal van de thuisclub zorgde af en toe voor wat snelle uitbraken. Met name de rappe Gilbrano Plet moest in de gaten worden gehouden. Na 45 minuten ééntonig voetbal, waar Ajax de baas op alle fronten was geweest, keken met name de spelers van S.D.C. Putten glimlachend naar het scoreboard. De 0-0 ruststand zorgde voor de nodige frustraties in het Amsterdamse kamp en andermaal leek de blauwwitte brigade met deze strijdwijze succes te hebben.

1516sdc-aja04.jpgHoogstandje van Reda Kharchouch

Ook na de pauze zagen we in eerste instantie hetzelfde speelbeeld, maar toch was daar plotseling in de 51e minuut de eerste grote kans voor de thuisclub. Het was Gilbrano Plet die alleen verscheen voor doelman Brian van der Werff, maar de behendige aanvaller schrok nog het meest van deze unieke kans en dus kwam Ajax met de schrik vrij.

1516sdc-aja07.jpgRaymon Lagerburg in duel met Kees Pluim

In het eerste kwartier zagen we wederom diverse kleine mogelijkheden voor Ajax (Stanley Akoy en Kenneth Misa Danso), maar het lukte maar niet om de juiste precisie te vinden om zo de dikverdiende voorsprong te nemen. Illustratief voor het wedstrijdbeeld is toch wel de kans die Joost Heij kreeg in de 62e minuut. De harde werkende, maar een tikkeltje ongelukkig spelende spits, kreeg zijn schietkans om zo Ajax op voorsprong te zetten. Echter, de bal smoorde in de defensie waarna Reda Kharchouch in de rebound maar net rakelings overschoot. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Ajax niet het gogme en of het vernuft had om iets anders te bedenken dan wat er al minutenlang daarvoor geprobeerd was. Daarom stond het na 70 minuten nog steeds 0-0.

1516sdc-aja01.jpgKenneth Misa Danso kwam niet tot scoren

Even later kreeg de thuisclub bij hun tweede echte kans de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Tot tweemaal aan toe stond doelman van der Werff prima te keepen op schoten van invaller Quincy van de Leuv. Het gaf eens te meer aan dat het bedachte scenario nog steeds werkte voor de thuisclub die stukje bij beetje steeds brutaler werd. De frustraties voor de Amsterdammers werden er niet minder om en dus mocht inmiddels Reda Kharchouch het weer proberen in de spits en zagen we Deen van Embricqs op de vleugel. De invalbeurt van laatstgenoemde bracht wel de nodige dreiging en dus perste Ajax in het laatste kwartier nog alle energie uit de lijven hetgeen nog twee hele grote mogelijkheden opleverde. Allereerst in de 75e minuut toen een schot van van Embricqs maar net naast de paal suisde gevolgd in de 82e minuut door een ziedend schot op de paal.

1516sdc-aja06.jpgEdwin Soenarto snelt langs Boy Boeloerditi

Ajax leek af te stevenen op een teleurstellende 0-0. Gezien het grote overwicht in grote delen van de wedstrijd met de daarbij behorende kansen was de “winnaar” van deze middag toch S.D.C. Putten. Maar het kon nog gekker. Diep in blessuretijd was daar plotseling weer zo’n uitbraak over rechts. De haarscherpe voorzet belandde bij Rocco Keizer die geheel vrijstaand de 1-0 mocht binnen schieten tot grote vreugde bij de aanhang van de thuisclub die deze weelde nauwelijks aankonden. Verbijsterd stonden de spelers van Ajax op het veld, maar ook de nog steeds trouwe aanhang uit Amsterdam hebben elkaar minuten lang met open mond staan aankijken of het wel echt waar was wat er zojuist was gebeurd. Waar was de verdediging van Ajax in die slotseconden ? Waarom kan Ajax maar geen wedstrijden naar zich toe trekken als je zoveel beter bent ? Waarom dit, waarom dat …. Vele vragen zullen onbeantwoord blijven tot waarschijnlijk de volgende week in Eemdijk.

1516sdc-aja02.jpgLars Middelwijk zet Gilbrano Plet van de bal

Exact een jaar in de Topklasse pakte IJsselmeervogels op de valreep een punt van ons (uitslag 2-2), maar Ajax had alle reden om te mogen blijven hopen op een langer verblijf in de Topklasse. Nu staan onze mannen op een kantelpunt. Blijft het actief in de Hoofdklasse volgend seizoen of wordt het eerste klasse ? De Topklasse is voorlopig even helemaal uit zicht. De stand op teletekst pagina 894 is dan ook tot nader order verboden gebied voor alle Ajax liefhebbers. Dank voor uw medewerking.

1516sdc-aja08.jpgDeen van Embricqs schoot vlak voor tijd op de paal

S.D.C. Putten – Ajax 1-0 (0-0)
Doelpunt: 94. Rocco Keizer 1-0
Scheidsrechter: De heer R. de Wit
Toeschouwers: 700
Gele kaarten: Kees Pluim (S.D.C. Putten) en Glenn van Zoolingen (Ajax)
Opstelling S.D.C. Putten:
Manuel Hoogewoning, Sven Onclin (40. Justin van Groen), Rob Buter, Iwan Bos, Kees Pluim, Boy Boeloerditi (66. Quincy van de Leuv), Gilbrano Plet, Wouter van de Molen, Steffan Vlietstra, Rocco Keizer, Jerry Geurtsen (74. Jurrian van den Brink)
Opstelling Ajax:
Brian van der Werff, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Lars Middelwijk, Glenn van Zoolingen, Reda Kharchouch, Raymon Lagerburg (83. Kid Ronday), Joost Heij (62. Deen van Embricqs), Stanley Akoy (72. Donny van der Dussen), Kenneth Misa Danso

Klik hier voor extra foto’s van deze wedstrijd.

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– klik hier voor een verslag op RTV-NH
– klik hier voor een verslag op de site van SDC Putten
– klik hier voor een verslag in De Stentor.
– Klik hier voor de samenvatting.

Share