oefenduel: AFC wint nipt van Ajax

Vanavond heeft Ajax een oefenduel met zondaghoofdklasser AFC met 2-1 verloren. Vlak voor tijd maakte AFC de winnende treffer, het doelpunt van Ajax kwam op naam van Diego Esajas .

Verslag: Marcel

Vanavond op het bijveld van sportpark Goed Genoeg heeft Ajax een zeer verdienstelijke vriendschappelijke wedstrijd tegen zondaghoofdklasser AFC gespeeld en uiteindelijk met 2-1 verloren. In de eerste helft wist Ajax al snel het spel naar zich toe te trekken zonder al teveel uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Beide ploegen stonden organisatorisch prima te voetballen waardoor het moeilijk was een opening te vinden. Toch was de beste kans voor Ajax. Het was Segio Cameron die de reserve doelman van AFC, Kerwin Hartman tot een katachtige redding wist te dwingen na een vrije trap. De ruststand van 0-0 gaf de juiste afspiegeling van de eerste helft weer.

Na de pauze was het begin voor Ajax dat prima combineerde en veelvuldig de vrije man wist te vinden. Het nam ook verdiend de leiding toen de mee op gekomen Diego Esajas rond de penaltystip mocht aannemen en uithalen voor de 0-1. Ajax verzuimde in het restant van de tweede helft AFC te kijk te zetten want Sergio Cameron was een aantal maal dicht bij de 0-2.

Toch scoorde Ajax nog via Gideon Coronel (ex-AFC) maar helaas werd deze goal onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase toen alles er nog op leek dat Ajax zou gaan winnen was het een onschuldig duel dat werd bestraft met een penalty. Chelton Linger verzilverde dit buitenkansje verzilverde 1-1 (85e minuut).

Even was de organisatie weg bij Ajax en tegen een geslepen hoofdklasser is dat dodelijk. Het was daarom zuur dat Sergio Parris in de 88e minuut zelfs nog de 2-1 voor AFC mocht aantekenen. Zo kreeg deze leuke oefenpot een winnaar die dit duel (eerlijk is eerlijk) niet verdiende. Hulde voor Ajax dat bij vlagen uitstekend voetbalde los even gezien van de uitslag na negentig minuten. Aanstaand weekend is er een inhaalronde/bekerronde. Ajax is dan vrij. Volgende week dinsdag 24 november om 20.00 uur speelt Ajax wederom een oefenpot. Dan is zondagderdeklasser De Blokkers uit Hoorn de tegenstander op De Toekomst.

De volgende spelers kwamen in het veld voor Ajax:
Moorman / Lastdrager / Esajas / Telkamp / ter Haak / Kolle / Mohamad / Coronel / Gezer / Cameron / Renfurm
Wissels: Lastdrager/ Telkamp /Renfurm /Mohamad gewisseld voor van der Leijcke / Westmaas / Lamptey / van Moerkerk

Klik hier voor een verslagje op de site van AFC.

Share