Zaterdag 2 zet grote stap naar kampioenschap

SnipImage26.jpg

Verslag: Rob

Al vanaf de aftrap waren de bedoelingen van Ajax duidelijk: de ploeg van trainer Le Grand wilde zoals gebruikelijk in eigen huis aanvallen en al na een minuut zagen we een voorzet van Malotaux die door iedereen werd gemist. IJsselmeervogels werd echter niet onderschat daar de ploeg vorige week in het inhaalweekend fors had uitgehaald.

1516aja-ijs02.jpg

De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg kwam in de beginfase echter amper van de eigen helft, hoewel Ajax nog geen echte kansen kreeg door de hechte defensie uit het vissersdorp. Pas in de 12e minuut konden de gasten op doel schieten na dom balverlies bij Ajax. Hierna volgde weer een kans, die knap door doelman Pauw uit de hoek werd getikt.

Hierna moesten we wachten tot vlak voor het half uur tot de volgende kans: van Moerkerk zette goed door en schoot rakelings over de lat. In deze fase grossierden beide teams echter in balverlies en floot scheidsrechter Karakaya veelvuldig voor overtredingen, hetgeen ook het tempo uit de wedstrijd haalde. We zagen nog wel een kopbal van de fysiek sterke Fabies en een afstandsschot naast het doel van Pauw.

1516aja-ijs06.jpg

Vlak hierna volgde een goede mogelijkheid voor Lammers, die vanaf de rand van het strafschopgebied over schoot. Tien minuten voor rust was het wel raak: Fabies leek gestopt te worden, maar schoot uit de draai in het doel (1-0). Bijna gaf Ajax de voorsprong snel uit handen, maar een speler van IJsselmeervogels schoot hoog over.

1516aja-ijs05.jpg

Even later was het wel prijs toen doelman Pauw in de fout ging en bal in de voeten van een tegenstander schoot, die dit presentje zonder problemen uitpakte: 1-1. Direct hierna moest de ongelukkige keeper zich laten vervangen door Roelofsen. Vlak voor het rustsignaal volgde nog een schot van Lammers over de lat uit een hoekschop. Zo gingen we met een teleurstellende 1-1 pauzeren.

1516aja-ijs03.jpg

Na de pauze had Contrucci al snel een grote kans, maar zijn schot kon geblokkeerd worden. IJsselmeervogels begon aanvallender aan het tweede bedrijf, maar gaf daardoor ook meer ruimte weg. In de 52e minuut profiteerde Okay, die volledig vrijstaand de bal in de uiterste hoek schoot (2-1). Bijna was Fabies vlak daarna voor de tweede keer doeltreffend, maar de voorzet van Malotaux was te hard. Nadat Lagerburg in het strafschopgebied onderuit ging dacht iedereen op de bank van Ajax aan een penalty, maar in plaats daarvan kreeg de middenvelder een gele kaart.

1516aja-ijs01.jpg

Vijf minuten na de 2-1 was het weer raak: een ingestudeerde vrije trap van Van Moerkerk bereikte Lammers die in dezelfde hoek als eerder Okay schoot (3-1). Inmiddels was Chin Ten Fung vervangen door Bouali. Ook in de 4-1 had Okay een groot aandeel: de rappe rechtsbuiten werd in het strafschopgebied gevloerd en Van Moerkerk schoot de penalty beheerst in op de Panenka-achtige wijze. Hij werd daarna vervangen door Cusell.

1516aja-ijs07.jpg

De tegenstand van IJsselmeervogels was gebroken en twintig minuten voor tijd verzorgde Malotaux de 5-1. Even later kon ook hij zijn naam wederom aan het scorebord toevoegen, maar de poging ging dit keer rakelings naast. Even verslapte de concentratie en kon Belarbi tegen scoren (5-2) IJsselmeervogels geloofde er weer in en doelman Roelofsen moest in de fase hierna regelmatig zijn verdediging uit de brand halen met katachtige reflexen.

1516aja-ijs04.jpg

Ajax herpakte zich weer en vijf minuten voor tijd scoorde Bouali op fraaie wijze (6-2). Zo nam de koploper ook deze vooraf als lastig beoordeelde horde zonder grote problemen en komt het kampioenschap nu wel heel erg in zicht.

Klik hier voor 56 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Pouw, Lammers, Schoenaker, Stuut, Chin Ten Fung, Lagerburg, Okay, van Moerkerk, Fabies, Contrucci, Malotaux.

Wissel: Roelofsen, Cusell, Bouali, Bridji.

Share