Zaterdag 2 gaat voor de titel in Woudenberg

1516aja-wou04.jpg

Ajax zaterdag 2 kan morgen in de uitwedstrijd tegen Woudenberg kampioen worden van de Reserve Hoofdklasse A. De ploeg van trainer Detlef le Grand staat, met nog drie wedstrijden te gaan, bovenaan met liefst zeven punten voorsprong op de naaste concurrenten.

“Ja, mooi he ?”, zegt Detlef die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Ajax (vorig seizoen assistent bij Zaterdag 1). “We begonnen dit seizoen tegen Woudenberg aan de competitie (4-1 winst) en nu kunnen we tegen hen de kroon op het werk zetten. Dat zal overigens geen eenvoudige opgave worden. Hoewel Woudenberg reeds is gedegradeerd herbergt het wel degelijk kwaliteit en fysieke kracht om het ons moeilijk te maken. Sowieso willen alle tegenstanders van Ajax winnen dus dat zal nu niet anders zijn. Ik verwacht een wedstrijd die zich voornamelijk op hun helft gaat afspelen en zo hebben we ook de trainingen deze week daarop afgestemd. Als iedereen 100% bij de les is moeten wij normaal gesproken winnen. Mentale scherpte is vereist, dan pas wordt het verschil in kwaliteit duidelijk.”

1516zaterdag2-bank.jpgDetlef le Grand (uiterst links) kijkt geconcentreerd toe. Naast hem Tom van Eijsden en op de bank Ken Visser links in de dug-out en uiterst rechts Andre Stuijf

Hoe kijk je terug op dit seizoen ?
“Met een grote en bijna nieuwe groep spelers zijn we begonnen aan de voorbereiding. We startten prima aan de competitie, maar met drie uit drie was het vervolg niet goed. Oorzaak was onder andere veel geblesseerden en uiteraard het zoeken naar vastigheden. Ik heb samen met mijn assistent Karim Bridji hierna de touwtjes aangetrokken, duidelijk voor een speelwijze gekozen en de discipline aangescherpt. Gewoon één lijn trekken voor iedere speler ongeacht zijn status. Mijn achtergrond als onderwijzer komt hierbij goed van pas. Vervolgens winnen we zeven wedstrijden op rij en maken we een kleine dip mee met twee nederlagen op rij tegen Swift en Argon. Van de tien wedstrijden na de winterstop hebben we alleen van GVVV en ODIN’59 verloren. Met 51 punten uit 23 wedstrijden staan we nu los. Swift en Zwaluwen ’30 volgen op 7 punten. Een gelijkspel hebben we nog niet meegemaakt dit seizoen.”

Kampioen worden is altijd geweldig, maar met een tweede team zelfs bijzonder knap. Kun je dat toelichten ?
“Bij een tweede team heb je vaak te maken met een bepaalde vaste kern, maar ben je ook een soort opvanghuis voor spelers van het eerste. Dat is bij ons niet anders. Teleurgestelde spelers, geblesseerden en spelers die ritme op moeten doen … elke week heb je te maken met een andere opstelling en probeer je toch één geheel er van te maken. Karim is hierbij echt een topper. Hij is een klankbord voor de spelers en gebruikt zijn ervaring als ex-prof uitstekend. Een praatje of een aai over de bol … hij ziet wat nodig is en begrijpt het gevoel van die gasten. Het mooie is tevens dat gedurende dit seizoen Roy Deken, Stanley Akoy en Reda Kharchouch vaste waarden bij het eerste zijn geworden, terwijl ze begonnen bij ons in het tweede. Tel daarbij op dat volgend seizoen een paar spelers de stap maken naar de zaterdag 1 maken en je kunt gerust stellen dat de zaterdag 2 opleidt voor het eerste. Prettige bijkomstigheid is dat we op het hoogste niveau acteren. Elke week moet je aan de bak tegen goede tweede elftallen van andere grote en gerenomeerde amateurclubs.”

DSC_6061assistent-trainer Karim Bridji geeft doelman Dirk Roelofsen aanwijzingen

Wat kun je zeggen over volgend seizoen ?
“Ik blijf ook volgend seizoen bij dit team. Samen met Jorg Smeets en Dennis van der Wal (trainers van de zaterdag 1) is er een prima onderlinge verstandhouding. Humor, gezelligheid, eerlijkheid en goede communicatie met mijn eigen staf is wellicht wel de basis voor dit mooie seizoen tot nu toe van het tweede. Met Karim, teammanager Andre Stuijf, assistent-scheidsrechter Tom van Eijsden en fysio Ken Visser vormen we een hecht team. Als we kampioen worden is dat zeker ook hun verdienste. Aankomend seizoen zullen we wederom te maken krijgen met veel nieuwe spelers. Mooie uitdaging en daar gaan we weer wat moois van maken. Na komend seizoen zien we wel weer verder. Ik heb mijn opleiding Trainer Coach I behaald en wil ook wel eens trainer worden van een Hoofdklasser en doorgroeien naar de Topklasse. Ik wil me blijven ontwikkelen.”

Share