AJAX ZATERDAG 2 (de terechte) KAMPIOEN !!!!

Snip Image(2)(7)

1516wou-aja00.jpg

Ajax zaterdag 2 heeft vandaag in Woudenberg de titel gepakt in de Reserve Hoofdklasse A. Tegen Woudenberg 2 werd het 0-3 na 0-1 ruststand. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is Ajax onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

1516wou-aja06.jpg

Verslag: Rob

Ajax begon nerveus aan de kampioenswedstrijd en Woudenberg verdedigde zo gegroepeerd dat de Amsterdammers maar moeizaam in hun spel kwamen. De eerste kans was na negen minuten toen Schoenaker uit een vrije trap overschoot en even later via een hoekschop de paal raakte.

1516wou-aja03.jpg

Het was duidelijk dat Woudenberg niet aan het feestje van Ajax wilde meewerken en het tempo werd zoveel mogelijk uit de wedstrijd gehaald door veel overtredingen en het lukraak over de lijn trappen van de bal. Verder werd de thuisploeg alleen gevaarlijk via counters, maar vooralsnog leverden die door de buitenspelval die Ajax hanteerde weinig op.

1516wou-aja08.jpg

Vlak voor de pauze valt eindelijk de treffer waar Ajax al tijden recht op heeft. Een vrije trap van Bouali komt in de muur, waarna Schoenaker de bal van grote afstand over de keeper in het doel schiet (0-1).

1516wou-aja07.jpg

Na de pauze zagen we Cusell en Stuut voor Okay en Chin Ten Fung. Ajax begon de tweede helft goed met schoten naast van Bouali en Cusell. Vijf minuten na de hervatting ging Contrucci alleen op de keeper af, waarna de scheidsrechter constateerde dat de Ajacied in het steafschopgebied ten val werd gebracht. Een zeer dubieuze beslissing, zeker toen ook nog rood aan de doelman werd gegeven. De penalty werd beheerst ingeschoten door Lammers (0-2).

1516wou-aja04.jpg

Hierna werd Ronday nog ingebracht voor Fabies. Woudenberg liet na een kwartier nog van zich spreken met een schot naast het doel van doelman Roelofsen die voor het eerst pas wat te doen kreeg. Vlak daarna volgde een corner waarvoor de goalie nog gestrekt naar de hoek moest.
Ajax pakte de draad weer op met een hoekschop van Bouali die net gemist werd door Post. Even later was het wel raak. Een fraaie solo van Bouali werd besloten met een fraaie bal in de hoek (0-3). Voor zover het duel niet al eerder beslist was betekende dit de genadeklap voor Woudenberg.

1516wou-aja02.jpg

Malotaux testte de keeper nog met een geplaatst schot, maar deze kon de bal net naast tikken. Vlak hierna werd de linksbuiten vervangen door assistent-trainer Bridji. Bijna zorgt hij voor de vierde treffer, maar de assistent-scheidsrechter staat iets te enthousiast te vlaggen waardoor het doelpunt onterecht wordt afgekeurd.

1516wou-aja01.jpg

Tien minuten voor tijd wordt in het strafschopgebied van de thuisclub hands gemaakt, maar de penalty wordt door doelman Roelofsen gemist. Een paar minuten voor tijd vond scheidsrechter Ambachtsheer het ook welletjes en kon de huldiging van de kampioen beginnen.

1516wou-aja09.jpg

Al met al is Ajax dit seizoen de terechte kampioen in de Reserve Hoofdklasse A en gaat het team van trainer Le Grand verder in de kampioenscompetitie met onder andere DVS’33 2 uit Ermelo, de oude club van Le Grand.

GEFELICITEERD MANNEN EN STAF ! EEN TOPPRESTATIE !

Opstelling: Roelofsen, Chin Ten Fung, Bakmaz, Post, Bouali, Lammers, Okay, Schoenaker, Fabies, Contrucci, Malotaux.
Wissel: Cusell, Stuut, Ronday, Bridji.

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video’s:


Media:
– klik hier voor een verslag op de site van Woudenberg

Share