Niets in Nijkerk voor Ajax

unnamed-56

1516spa-aja04.jpgRoy Deken en Donaldo Sanches Silva in duel met Jaap Jong

De overwinning op Swift de afgelopen week, die ook nog eens gepaard ging met zeer bevredigend voetbal, smaakte prima. Maar dat was thuis. De statistieken uit zijn gerust belabberd met slechts twee overwinningen waaronder één tegen het failliet verklaarde VVA’71. Kortom, we waren niet gerust op een goede afloop. Dit ook nog eens in de wetenschap dat Sparta Nijkerk nog wel een overwinning kon gebruiken om zich echt veilig te spelen.

wedstrijdbeleving door Marcel DSC_7295

De champagnebubbels zaten nog net niet op mijn notitieblok na het behalen van het kampioensschap van de Zaterdag 2 in Woudenberg (proficiat mannen !), maar al zou het nat geworden zijn van het feestgeruis … er viel niets te schrijven over de openingsfase. Beide teams waren gretig en enthousiast begonnen, maar het duel speelde zich voornamelijk af tussen beide zestienmetergebieden. Hoewel de thuisclub wel wat mogelijkheden kreeg verontrustte het doelman Brian van der Werff allemaal niet.

1516spa-aja02.jpgVerdediger Siver Abdulrahman treft geen doel

Zowel de thuisclub als de bezoekers, waar overigens Jack van Moerkerk en Joël Silooy in de basis stonden, waren redelijk aan elkaar gewaagd. De strijd en beleving waren wederom de belangrijkste ingrediënten, maar schoten op doel of leuke acties voor de goal waren op een halve hand te tellen. Aldus tikte het mooie scorebord verder en verder en keken we naar een boeiend gevecht tussen twee teams die voorin het vizier nog niet op scherp hadden staan. De wedstrijd moest eigenlijk nog beginnen na deze iets wat zouteloze eerste helft.

1516spa-aja08.jpgJoel Silooy stond in de basis

Na de thee, dat waarschijnlijk een aftreksel is geweest van peperbladeren, knalde beide teams vol gas de tweede helft in. Nadat Ajax de eerste waarschuwingen had afgegeven was het zowaar aan de overkant meteen bingo toen Ruud Jong de lat teisterde namens Sparta. Hieropvolgend meteen aan de overkant een gigantische mogelijkheid voor Ajax toen Donny van der Dussen een raket afvuurde die onderweg werd aangeraakt door Joost Heij waardoor de bal op de lat kwam. De rebound was voor Deen van Embricqs die vervolgens op doelman Willemse schoot.

1516spa-aja07.jpgDonny van der Dussen in duel met Rick Knoop

Het gaf aan dat aan amusement geen gebrek was en dat het duel nu echt los ging. Ajax ging zich steeds meer en meer met de wedstrijd bemoeien en was lange tijd op weg naar de 0-1, maar de thuisclub had continu wel zijn antwoord klaar liggen. Zo ook in een tijdsbestek van twee minuten (zo’n kwartier na rust) toen spits Frank Tervoert (volgend seizoen GVVV) tot tweemaal aan toe dreigend mocht opduiken voor het Ajax-doel.

1516spa-aja03.jpgStanley Akoy probeert Tim Krux te passeren

Het kon werkelijk alle kanten op gaan. Aan gedrevenheid en wilskracht geen gebrek in het tweede bedrijf, maar de score bleef 0-0. Tot een dik kwartier voor tijd. In het centrum van de Ajax-defensie ontstond weer eens iets teveel ruimte. Op het moment dat de voorzet van rechts vertrok voelde je de dreiging al komen. Ajax-doelman van der Werff kon het schot van Jesse Buitenhuis nog keren, maar de rebound van Frank Tervoert werd Ajax te machtig (1-0). Telkens als Ajax in Nijkerk tegen Sparta speelt vallen de beslissingen pas heel laat en ook dit keer leek dit scenario te werken.

1516spa-aja01.jpgReda Kharchouch viel in na rust

Ajax rechtte echter zijn rug. Reda Kharchouch werd ingebracht voor Joost Heij en kreeg nieuwe energie met de strijdbare Kharchouch in de gelederen. Ajax-trainer Jorg Smeets leek in de 86e minuut een gouden hand te hebben gehad met deze wissel. Kharchouch werd diepgestuurd en mocht alleen op doelman Willemse aflopen. Tim Krux dacht daar echter anders over en maaide hem net voor de zestienmeterlijn van achteren neer. Uiteraard werd deze grove overtreding met (donker) rood bestraft, maar wat kocht Ajax hiervoor ? De robuuste verdediger werd vervolgens als ware martelaar met daverend applaus van het thuispubliek van het veld begeleid (beschamend !).

1516spa-aja06.jpgKenneth Misa Danso kon vanmiddag het net niet vinden

Ajax werd zo bestolen van de mogelijke gelijkmaker. Ook al vochten onze mannen met ziel en zaligheid en ook al waren er diverse scrimmages voor het Sparta-doel, Ajax leek andermaal af te stevenen op een uitnederlaag. Het ging alles-of-niets spelen waarbij de ruimten achterin niet meer te belopen vielen. Daar profiteerde Bilal Amarzagouio van, diep in blessuretijd, toen hij op schitterende wijze van zo’n veertig meter doelman van der Werff verschalkte met een geweldige lob (2-0). Zo viel het doek voor Ajax in Nijkerk waar een puntendeling zeker op zijn plaats was geweest. Dat zijn voetbalwetten die echter niet tellen. Je wordt nu eenmaal afgerekend op effectiviteit en/of efficiëntie. Dat was bij Sparta Nijkerk toch net even iets beter verzorgd.

1516spa-aja05.jpgBilal Amarzagouio is Steve Promes te snel af

Volgende week wederom een uit duel. Dan in Langbroek tegen SVL. We zijn benieuwd of Ajax iets kan doen aan zijn uitcomplex om zo eens de trouwe supporters te belonen voor hun loyaliteit.

1516spa-aja00.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Sparta Nijkerk – Ajax 2-0 (0-0)
Doelpunten: 75. Frank Vervoert 1-0, 94. Bilal Amarzagouio 2-0
Scheidsrechter: P. de Jong
Toeschouwers: 800
Gele kaarten: Ivo te Velthuis, Ruud Jong (beiden Sparta Nijkerk), Brian van der Werff, Kevin de Visser (beiden Ajax)
Rode kaart: Tim Krux (Sparta Nijkerk)
Opstelling Sparta Nijkerk: Brian Willemse, Bilal Amarzagouio, Tim Krux, Ivo te Velthuis, Ruud Jong, Sebastiaan van Kammen (68. Jaap Jong), Rick Knoop, Donny van der Wal, Stefan Fredriksen, Jesse Buitenhuis (76. Redouan Tabaouni/88. Maduro Peters), Frank Tervoert
Opstelling Ajax: Brian van der Werff, Joël Silooy, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Donaldo Sanches Silva, Donny van der Dussen (81. Steve Promes), Kevin de Visser, Kenneth Misa Danso, Deen van Embricqs, Jack van Moerkerk (73. Stanley Akoy), Joost Heij (64. Reda Kharchouch)

Media:
– klik hier voor een verslag op de website van Sparta Nijkerk
– klik hier voor een verslag op VOZ
– klik hier voor een verslag op RTVNH

Share