competitie: Ajax geeft voorsprong weg tegen Zuidvogels

Vanmiddag heeft Ajax een comfortabele voorsprong van 2-0 (doelpunten: Jimmy van Baarlen en Kurdo Mohamad) weggegeven. Volkomen onnodig stond er na negentig minuten 2-2 als uitslag. Bij rust was het 2-1.

Verslag: Marcel

Na een weekend zonder competitievoetbal moesten beide teams de draad weer oppakken. Zuidvogels heette de tegenstander en die had toch ook wel een roodwit tintje. Op de bank mochten we de succesvolle trainer Dick Krommenhoek (ex-Ajaxzat.) begroetten en langs de lijn stond de geblesseerde Dennis Gerritsen, een van de grote namen uit het Ajax zaterdag 1 verleden !! De openingsfase was duidelijk voor Ajax dat startte met Ralf Lamme in de spits. Al snel werd er druk uit geoefend en met name in de beginfase was de familie van Baarlen een plaaggeest voor de bezoekers uit Huizen. Eerst was het Kevin die doelman Bertram de Langen (ook al even ex-Ajax zaterdag 1) op de proef stelde en niet veel later was het na een indrukwekkende solo actie broer Jimmy van Baarlen die maar net naast schoot. Het was daarom niet geheel onverwachts dat Ajax in de 19e minuut via een prachtig schot van Jimmy van Baarlen de leiding nam na een voorzet van Kurdo Mohamad. Nog geen twee minuten later was het diezelfde Kurdo Mohamad die de buitenspelval omzeilde en alleen op het doel mocht afgaan zijn schot verdween onder doelman de Langen in het net … 2-0 voor Ajax. Vanaf dat moment was scheidsrechter de Groot de gebeten hond, de goede man kon niets meer goed doen en moest veelvuldig met gele kaarten zwaaien om “praatclubje“ Zuidvogels tot bedaren te brengen.

Wat jammer was dat Ajax zelf Zuidvogels weer deed geloven in een goede afloop, want Serginho Lens (wederom ex-Ajax zaterdag 1) maakte nog geen vijf minuten later de aansluitingstreffer. Ajax was weer even van slag en gaf het overwicht geheel onnodig uit handen en zo was het weer een wedstrijd. Nadat in de 38e minuut Dennis van Vuuren zijn tweede gele kaart had gekregen pakte Ajax enigszins de goede draad weer op zo richting het einde van een rumoerige eerste helft.

Na een welverdiende onderbreking om de gemoederen weer even tot bedaren te laten brengen pakte Ajax de start van de tweede helft goed op. De eerste grote kans was voor Ralf Lamme maar Ajax wilde of kon niet profiteren om de man-meer situatie in zijn voordeel om te zetten. En zo bleef Zuidvogels nog steeds in de wedstrijd. Het kijkspel werd er echter niet leuker op. Ajax wilde kennelijk niet in een comfortabele positie belanden maar het nog spannend houden ! Pas na een klein half uur voetballen zagen we de grootste kans van de tweede helft aan Ajax-zijde. Het was Kevin Westmaas die vanaf eigen helft mocht opstomen en zo een panklare voorzet gaf op Ralf Lamme maar zijn kopbal kreeg niet de gewenste richting mee. Het leek wel een teken voor Zuidvogels om er nog eens een schepje boven op te gooien, want nog geen minuut later moest Dennis van der Kraan er alles aan doen om het schot van Jan Hessing te keren. Het was Ajax dat onder druk kwam te staan en na een corner kon Dennis van der Kraan in de rebound nog een schot van Jesse Nagtegaal pareren voordat het noodlot toesloeg!

Want als je met vuur speelt zoals Ajax kan je verwachten dat er altijd nog iets gebeurd en dat was in dit geval een handsbal binnen de beruchte zestienmeter. Hierna mocht de ingevallen Alex de Bruijne met 2x geel ook vertrekken nog voordat Danny Mostaard de 2-2 binnen schoot uit de toegekende strafschop (83e minuut). Niet veel later kroop Ajax door het oog van de naald toen de 2-3 van de lijn werd gehaald, Ajax kwam vier minuten voor tijd in de positie dat het weer met een mannnetje meer stond, toen Paul Kalapnatsingh met direct rood mocht vertrekken na een slaande beweging. De beste kans was nog wel voor Ajax in een slechte tweede helft waar de randzaken de boventoon voerde. Het was na een vermeende terugspeelbal Ajax dat een vrije trap mochten nemen op tien meter van de goal maar zonder succes. En zo eindigde deze rumoerige wedstrijd in een 2-2 gelijkspel een uitslag waar Ajax niet tevreden mee mocht zijn !!!!!!!

Opstelling Ajax:
Vander Kraan – Lastdrager – Kloes – ter Haak – Westmaas – Kolle – J v Baarlen – Coronel – Lamme – K v Baarlen – Mohamad. Wissels: de Bruijne en v Moerkerk voor K v Baarlen en Kloes

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share