Nick Lammers moet lijdzaam toekijken naar “zijn” Zaterdag 2

DSC_7608

Ajax zaterdag 2 speelt zaterdag in Heerlen de eerste halve finalewedstrijd om het landskampioenschap voor reserveteams. Tegenstander is Bekkerveld zondag 2. Helaas moet aanvoerder Nick Lammers toekijken. In de kwartfinale tegen Flevo Boys 2 scheurde hij z’n hamstring. Wat volgt is een grote teleurstelling en een revalidatie van een klein half jaar.

1516aja-fle06

Nick, hoe is het met je ?
“Nou, ik heb me wel eens beter gevoeld. Het gebeurde een week geleden op De Toekomst. Midden in de tweede helft voelde ik in een sprint letterlijk een scheur ontstaan. Een enorme pijnscheut. Ik kon niet meer staan en uiteindelijk moest er een ambulance aan te passen komen om me van het veld te halen. In het ziekenhuis bleek na MRI-scan een scheur van 8 centimeter in m’n hamstring te zitten. Einde seizoen dus en nu lig ik voor de tweede week thuis op de bank. Balen, want ik had me erg verheugd op deze wedstrijden.”

DSC_2987

Hoe leeft de strijd om het landskampioenschap binnen het team ?
“Heel erg. Ik heb begrepen dat Ajax zaterdag 2 in 1997 landskampioen was. Dat willen we weer worden. Nadat we eind april kampioen werden ging de focus ook direct op de kwartfinale potten tegen Flevo Boys en DVS’33. We hebben maar één doel en dat is landskampioen worden. Maar goed, eers Bekkerveld zien te verslaan over twee wedstrijden. Ik zal zaterdag een hotline met onze teammanager Andre Stuijf hebben hahaha ”.

1516aja-fle06

Wat is je doelstelling voor komend seizoen ?
“Eerst maar eens herstellen en fit raken. Ik ben nog jong en mijn doel is uiteindelijk om weer in de Zaterdag 1 te komen. Daarin heb ik zowel vorig als dit seizoen al een paar keer meegedaan. Mijn favoriete positie is middenvelder of centrale verdediger. Daar kom ik het beste tot mijn recht. Ik zal, als ik weer fit ben, met veel plezier terugkeren in mijn team. Zo voelt dat. Ik heb veel vrienden binnen onze groep en Detlef (Le Grand, hoofdtrainer) en Karim (Bridji, assistent-trainer) zorgen voor veel plezier op de training. Het is één van de redenen waarom ik bij Ajax blijf ondanks belangstelling van clubs uit zowel Top- als Hoofdklasse. Ik voel me goed binnen deze club, ben Ajacied en nog niet klaar hier”.

Klik hier voor een voorbeschouwing van Bekkerveld.

Share