Finale in zicht voor Zaterdag 2 na 2-8 zege op Bekkerveld 2

1516bek-aja05.jpg

Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag in Heerlen een grote zege geboekt op Bekkerveld 2. Na een ruststand van 1-5 werd het maar liefst 2-8. De return, volgende week zaterdag 11 juni, lijkt zo een formaliteit en de finale binnen handbereik (18 juni op De Toekomst).

Verslag: Rob

Op de plek waar we tien jaar geleden met Ajax 2 tijdens een trainingskamp met 0-8 wonnen, begon het huidige team vanmiddag aan de eerste van de twee wedstrijden in de halve finale tegen Bekkerveld zondag 2. Dat Ajax ook in Limburg ongekend populair is bleek wel uit de grote publieke belangstelling. Bij de opkomst van de spelers waren zelfs fakkels te zien en werd een heuse Europacup sfeer gekweekt.

1516bek-aja01.jpg

Al in de 5e minuut was het raak. Een hoekschop werd door Seedorf met de hak naar Post gespeeld, die -ondanks de regen- droog uithaalde voor de 0-1. Even later kon Van Moerkerk uithalen, maar zijn schot ging rakelings naast en in de aanval daarop maakte Bekkerveld gelijk (1-1). Lang konden de Limburgers niet genieten van de gelijkmaker, want vanaf de aftrap was het Malotaux die Ajax alweer op voorsprong bracht (1-2). Zo zagen we drie doelpunten in 12 minuten, hetgeen veel goeds voorspelde voor het restant van de wedstrijd. Dat bleek wel toen eerst Seedorf bijna raak kopte uit een hoekschop en na 17 minuten Ronday wel trefzeker was (1-3).

1516bek-aja03.jpg

Ajax dicteerde het spel en in de 26e minuut was het weer raak. Een afgeslagen bal werd door Ronday opgepikt en de centrumspits schoot voor de tweede keer raak (1-4). Hierna was het aan de thuisploeg om wat te laten zien. Verder dan een kopbal over het doel van Roelofsen kwam men vooralsnog niet. Tien minuten voor rust gooide Malotaux het duel definitief in het slot toen hij een voorzet van Okay koppend afrondde (1-5). Bijna kon hierna Okay zelf zijn naam op het scorebord bijschrijven, maar zijn lob ging over. Dit was meteen zijn laatste actie daar hij vlak voor de pauze geblesseerd raakte en vervangen werd door Cusell.

1516bek-aja04.jpg

Meteen na rust een tegenvaller toen Bekkerveld door een penalty terug kwam tot 2-5. Ajax oogde aanvankelijk ongeconcentreerd, maar pakte de draad al snel weer op toen Van Moerkerk fraai scoorde uit een vrije trap (2-6). Hierna hadden Van Moerkerk en Contrucci de mogelijkheid om de score nog meer uit te bouwen maar lieten dat vooralsnog na. Doordat Ajax in een lager tempo speelde en de tegenstander niet meer zo onder druk kon houden als voor rust kwam Bekkerveld wel wat meer in de wedstrijd.

1516bek-aja02.jpg

Inmiddels was de moegestreden Seedorf vervangen door Bridji. Een kwartier voor tijd volgde 2-7 uit een penalty die door Silooy werd benut. Het slotaccoord was echter voor de ingevallen Fabies die een verre trap van keeper Roelofsen tot doelpunt promoveerde (2-8). Zo won Ajax zeer verdiend van Bekkerveld en is de terugwedstrijd in feite een formaliteit geworden.

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax:
Roelofsen, Silooy, Schoenaker, Post, Sanches Silva, Seedorf, Okay, van Moerkerk, Ronday, Contrucci, Malotaux.

Wissels: Pouw, Cusell, Fabies, Chin ten Fung, Bridji.

Klik hier voor een verslag en foto’s op de site van Bekkerveld.

Video:

Share