SC Voorland-Ajax Zat.2 2-1 (2-0) 17-08-04 (oefen)

Gisterenavond was het zover. De eerste wedstrijd van dit seizoen voor mij van Ajax Zaterdag 2. Traditiegetrouw speelt men altijd in de voorbereiding bij en tegen SC Voorland, een 3e klasser vlakbij het oude De Meer terrein.
Ten opzichte van vorig seizoen was er het een en ander gewijzigd bij Voorland: er lag een gloednieuw kunstgrasveld en er was een nieuwe tribune gebouwd. Het weer was ook goed: in tegenstelling tot de afgelopen paar dagen was het droog, dus alle ingredienten waren aanwezig voor een leuke partij voetbal.
Ajax begon aanvallend met drie spitsen en het was even wennen aan alle nieuwe gezichten in het team, maar die zullen in de loop van het seizoen wel bekender worden.
Voorland nam al snel het initiatief over en wist vanuit een gesloten verdediging met snelle uitvallen de verdediging van Ajax regelmatig te verrassen. Vooral op links zat het niet goed en vielen er grote gaten.
Veel misverstanden, balverlies en het niet overnemen van elkaars positie zorgen voor grote onrust in het team, waardoor de thuisploeg gemakkelijk naar een 2-0 ruststand kon uitlopen. Het tweede doelpunt was overigens uit een erg gemakkelijk gegeven penalty, maar zoals de trainer van Voorland terecht opmerkte: ook de scheidrechter zat nog in de voorbereiding.

In de rust werden een aantal wissels uitgevoerd, zodat iedereen aan zijn spelminuten kwam. Het spel werd wel wat beter, maar er waren nog steeds erg veel misverstanden en ook in de tweede helft kreeg Voorland een pingel. De ingevallen keeper Richard pareerde de inzet echter, zodat de achterstand overbrugbaar bleef.
Het krachtenverslindende spel van de thuisclub begon z’n tol te eisen en Ajax kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van Astrando. Achterin was het nu bij Voorland een geklungel, maar Ajax wist er niet meer van te profiteren. Het bleef 2-1 voor de thuisploeg.
Trainer Cees Boot heeft nog heel wat werk voor de boeg.

Share

Comments are closed.