Zaterdag 2 moet landstitel aan Koninklijke HFC 2 laten

1516aja-hfc00.jpg

Ajax Zaterdag 2 kon vanmiddag op het eigen Sportpark De Toekomst een fraai seizoen niet bekronen met de hoofdprijs: het algeheel kampioenschap van Nederland voor reserveteams. Na een doelpuntrijke wedstrijd was Koninklijke HFC 2 uiteindelijk met een 2-3 overwinning de winnaar.

Verslag: Rob

Het duel waar we al weken naar uitkeken begon slecht voor Ajax: al na twee minuten kon De Kwant van HFC volledig vrij uithalen voor de 0-1. De Amsterdammers waren echter niet van slag en kwamen een paar minuten later al langszij door een fraai afstandsschot van Tonnie Cusell (1-1). Bijna had de mee opgekomen verdediger Donald Sanchez Silva zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet werd gekeerd door de Haarlemse keeper Bram Verhage.

1516aja-hfc02.jpg

Hierna kwam de wedstrijd in wat rustiger vaarwater totdat in de 18e minuut wederom Vince de Kwant succesvol was (1-2). De spits die onder het legendarische rugnummer 14 speelde was duidelijk geinspireerd door zijn illustere Amsterdamse voorganger. Inmiddels werd het voor Ajax wel zaak om de boel achterin gesloten te houden, omdat de counters van HFC uiterst effectief bleken.

1516aja-hfc03.jpg

In de 25e minuut volgde een goede kans voor Kid Ronday die echter naast kopte. Door de countertactiek van de gasten plooide Ajax wat meer terug om de ruimte achter de verdediging wat kleiner te maken, maar dit ging wel ten koste van de aanvalsdrang die daardoor ook wat minder werd. We moesten dus tot vlak voor rust wachten op de volgende kans: een kopbal over het doel van Schoenaker. Zo bleef het bij een kleine achterstand bij rust, maar was het wel duidelijk dat het in de tweede helft beter moest.

1516aja-hfc04.jpg

Dat moest dan met dezelfde spelers gebeuren omdat coach Le Grand niet gewisseld had. Bijna was Ajax vlak na de pauze op gelijke hoogte gekomen toen Schoenaker uit de hoekschop kon koppen maar de bal gekeerd zag worden. Zo bleef de achterstand op het scorebord staan en probeerde HFC het tempo uit de wedstrijd te halen door overtredingen en tijd te rekken: het maakt tenslotte niet uit hoe het kampioenschap behaald wordt…

1516aja-hfc05.jpg

Daar dacht Jack van Moerkerk echter anders over toen de middenvelder in de 57e minuut uithaalde voor de verdiende gelijkmaker (2-2). Bijna drukte Kid Ronday vlak daarna zijn stempel op het duel, maar de spits kopte tegen de lat.
Doelpuntenmaker Tonnie Cusell maakte plaats voor Karim Bridji, hierdoor verhuisde Manotaux van de linkerflank naar rechts, waar de rappe speler ook een plaag bleek voor de achterhoede van HFC. Verdediger Drost moest zelfs met een liesblessure het veld verlaten toen hij probeerde de buitenspeler te stoppen.

1516aja-hfc06.jpg

Met nog minder dan 20 minuten op de klok kreeg Joel Silooy een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten: de aanvoerder miste echter een penalty. Een paar minuten later wilde HFC ook een strafschop, maar de scheidsrechter legde de bal net buiten de zestien en de vrije trap ging rakelings over.


1516aja-hfc01.jpg

Inmiddels werd het duel een ware slijtageslag die door HFC vijf minuten voor tijd beslist leek te worden door de derde treffer van De Kwant (2-3). Zo leek Ajax weer in de slotfase naast de hoofdprijs te grijpen. Kid Ronday moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Furgel Fabies. Inmiddels was het blessuretijd en testte Karim Bridji nog de reflexen van de keeper met een schot en kopte Peter Post rakelings over maar kon een nederlaag uiteindelijk niet voorkomen worden en vierde HFC een feestje door het behaalde kampioenschap waar Ajax door het vertoonde spel wel meer had verdiend.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Roelofsen, Silooy, Schoenaker, Post, Sanchez Silva, Seedorf, Cusell, van Moerkerk, Ronday, Contrucci, Malotaux.

Wissel: Pouw, Okay, Bridji, Zaandam, Fabies, Voornhout, Liefhebber

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV
– Klik hier voor een verslag op Ajax.nl
– Klik hier voor een verslag op de site van HFC
– Klik hier voor Sfeerimpressie 1
– Klik hier voor Sfeerimpressie 2

Share