Ajax wint eerste oefenwedstrijd van Zandvoort: 0-6

      Reacties uitgeschakeld voor Ajax wint eerste oefenwedstrijd van Zandvoort: 0-6

Ajax is de voorbereiding van het nieuwe seizoen goed begonnen: in Zandvoort met met liefst 0-6 van de plaatselijke sportvereniging gewonnen na een 0-4 ruststand. De doelpunten kwamen van Stanley Akoy, Stefano Seedorf, Donny van der Dussen, Joost Heij, Rowendy Schoop en Bilal Amrani.
SnipImage.jpg

Korte wedstrijdbeleving door Marcel

Allereerst welkom trouwe lezers en bezoekers van de website: we gaan U trachten de komende weken een beetje op de hoogte te brengen van de voorbereiding van ons vlaggenschip de Zaterdag 1.

Het zal U niet verbazen dat mede door de vroege start van de competitie de mannen van Jorg Smeets al een week in training zijn en vanmiddag ons bijna traditionele openingsduel in Zandvoort plaats vond. Ook voor de medewerkers van de website is het een soort voorbereiding met wederom een vracht aan nieuwe spelers, maar in de 1e helft hoefden de supporters niet hun wenkbrauwen te doen fronsen wie er aan de bal was want de basisformatie bestond louter uit spelers van het vorige seizoen op doelman Mathijs Kuiper na (afkomstig van WV-HEDW).

Het zal niemand verbazen dat Ajax meteen de toon zette en eigenlijk de gehele 1e helft op de helft van de thuisclub te vinden was. Met fris en vlot aanvalsspel combineerden de Amsterdammers er lustig op los en al in de 8e minuut opende Stanley Akoy de score. In de eerste 20 minuten werd de tweedeklasser bij vlagen overlopen en bouwde Ajax de score uit naar een 0-3 tussenstand door doelpunten van Stefano Seedorf (16 e minuut) en Donny van der Dussen (21e minuut).

Het was met name aan doelman Jorit Smit te danken dat de Amsterdammers niet met een monsterscore de rust gingen halen want de doelman van de thuisclub hield met een aantal knappe safes de score nog binnen de perken. Met name Joost Hey en Reda Kharchouch vonden de doelman een aantal maal op hun pad, het moet zeker vermeld worden voor wat het waard is dat Joost Hey voorin als aanspeelpunt prima functioneerde. Laatstgenoemde bekroonde zijn prima inbreng met een doelpunt waardoor beide teams met een 0–4 ruststand de kleedkamers konden opzoeken.

Na de thee mochten zes nieuwe namen inclusief Shaquille Doorson hun opwachting maken. Ajax bleef domineren maar al snel bleek dat met name de nieuwe spelers nog wat moeite hadden om elkaar te vinden (logisch) en er soms iets te vaak voor eigen succes werd gekozen. Wel werd duidelijk dat er heel veel potentie aanwezig is: met name de ijzersterke Rowendy Schoop en Bilal El Amrani deden van zich spreken en deze spelers tilden ook de score tussen de 60 en de 69e minuut naar 0–6.

In de resterende tijd gebeurde er niet veel meer of moeten we eigenlijk gewoon zeggen dat Ajax te slordig werd voor de goal waardoor vele kansen stierven in schoonheid. Zo bleef het toch nog enigszins dragelijk voor sv Zandvoort en hopen we eigenlijk op een vervolg in de voorbereiding van volgend seizoen………

Aanstaande dinsdag speelt de Zaterdag 1 in Volendam tegen de beloftes van de plaatselijke FC. We houden U op de hoogte via deze website, ondanks dat de gehele redactie in de Arena aanwezig is bij de wedstrijd tegen PAOK Saloniki.

Klik hier voor 86 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Scoreverloop:
8e 0-1 Stanley Akoy
16e 0-2 Stefano Seedorf
21e 0-3 Donny van der Dussen
44e 0-4 Joost Hey
60e 0-5 Rowendy Schoop
69e 0-6 Bilal el Amrani

Opstelling Ajax: Matthijs Kuiper, Joel Silooy, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Donaldo Snaches Silva, Stefano Seedorf, Reda Kharchouch, Donny van der Dussen, Joost Heij, Stanley Akoy, Jack van Moerkerk.
Wissels: Ramon de Ridder, Bram Benda, Donny Keesing, Rowendy Schoop, Bilal El Amrani, Thom Leenen, Baran Karadag, Shaquille Doorson.