Ajax 5 voor de (black) Duvel niet bang

snipimage

Take 2: Het vervolg op de veelbelovende start van ons aller trots Ajax zaterdag 5 leidde dit weekend langs een duivelse en heetgebakerde opponent, namelijk de Black Devils. Deze van oorsprong Amsterdamse club, tegenwoordig gesitueerd in het Utrechtse, kan altijd iets extra’s opbrengen tegen Ajax. Kortom, een mooie testcase voor de Old Heroes.

Vorig seizoen troffen de godenzonen en de discipelen van lucifer elkaar maar liefst vier keer in een pittige strijd welke driemaal een overwinning voor het wit-rood-witte kamp opleverde (en eenmaal een gelijkspel). Zoals bekend hebben de zwarte duivels hun rust gevonden in een vaste verblijfplaats in het Utrechtse Vleuten. Dit wil echter niet zeggen dat het vuur gedoofd is. Sterker nog, sinds enkele seizoenen staat de afkorting U.V.V. voor de naam Black Devils oftewel; Utrechts Vage Vuur Black Devils. Het moge duidelijk zijn … van de duivels krijg je niets cadeau of het moet een prikkie met de drietand zijn.

Het beloofde een hete middag te worden al was het alleen al vanwege het fantastische weer. Ajax 5 starten zoals verwacht goed combinerend, maar wat wel vaker gebeurt met onze elftallen gebeurde afgelopen zaterdagmiddag ook. Een verraderlijke counter in de 6e minuut zette de wedstrijd in een compleet verkeerd daglicht. Maar, we hebben het hier wel over ONZE klassieke veteranen hé ? Rustig, gepokt en gemazeld door de vele jaren ervaring en voor de duvel niet bang bleven zij goed combinerend voetballen en waren twee klassen beter. De doelpunten vielen als rijpe appelen en zo liepen onze Old Heroes uit naar maar liefst 4-1. Het verwachte vagevuur werd gereduceerd tot een waakvlammetje, hoewel de 4-2 vlak voor rust er in ieder geval voor zorgde dat er in de tweede helft van gemakzucht geen sprake mocht zijn. O.a. Lloyd de Meza had dat goed begrepen getuige zijn twee goals. Ajax 5 liep zelfs uit naar 7-2 waarna Black Devils nog een eretreffer lieten aantekenen. De wedstrijd eindigde zo in 7-3.

Waar vorige week nog een mogelijk spannend stukje film werd verwacht volgde in plaats daarvan een instructiefilm, maar wel een hele lekkere. Een verademing in de huidige tijd van het reactievoetbal. Dat is nu precies wat een bezoek aan de klassieke amateurveteranen zo de moeite waard maakt. U kunt er volgende week getuige van zijn uit bij Victoria in Loosdrecht om 15:00 uur.

tekst: Paul

Share