Wederom zege voor Ajax 5

image
14681619_982438645234945_7824010445673488358_n
Speelronde 6. Zou Ajax 5 opnieuw een driepunter scoren in zijn jacht op titelprolongatie ? Succes kent vele wegen, maar op die wegen kom je vaak flinke hobbels en kuilen tegen. Het is net een familiespelletje op zaterdagavond. Neem je de obstakels goed of slim dan kom je als eerste over de streep. Zo niet, dan moet je afwassen, de hond uitlaten of de hoon van de winnaar trotseren.
Ajax 5 kende tot dusver een uitstekende competitiestart. Waakzaamheid is dan ook het crescendo voor onze Old Heroes. Je kan punten verspelen omdat je tegenstander goed is, maar punten laten liggen omdat je het te makkelijk opneemt is een gruwel voor iedere trainersstaf. Kampong was deze zaterdag de opponent en het moet gezegd worden … ze hadden hun zaakjes goed voor elkaar. Goed gegroepeerd spelend en super fit en fris bespeelde ze onze helden. Onze mannen daartegen speelde slordig in de eerste helft wat misschien ook wel de verdienste van Kampong was. Desondanks deed Ajax 5 het belangrijkste in het voetballen goed en dat was de 1-0 (Lloyd de Meza) maken. Hierna volgde wat kansen voor de fit ogende Utrechtenaren. Een gelukkige goal aan de andere kant (fraai afgemaakt door routinier en belangrijk grondlegger van Ajax 5 Richard Louwers) leek de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Rust 2-0.
Vlak na rust vonden we opnieuw het net. Helaas voor ons waren we van helft gewisseld en zorgde deze eigen goal en de 2-1 stand dat Kampong zowaar in een stunt ging geloven. Maar wie anders dan onze eigen Marc Stuut maakte een eind aan deze illusies. Ook deze week weer scorend rondde hij een fraaie aanval beheerst af. Kampong gaf echter niet op en bleek een ware vechtmachine te zijn. Het speelde hard maar niet unfair en dat was nou precies wat onze Old Heroes nodig hadden. De natuurlijke scherpte was helemaal terug in het tweede bedrijf en twee fraaie treffers van Mark Reiz zorgde voor een geflatteerde 5-1 maar wel terechte uitslag.
Op het juiste moment toeslaan, scherp zijn en je voetbal vernuft laten spreken. Ajax 5 deed het vandaag allemaal met als beloning een misschien iets te hoge uitslag tegen een goed Kampong. Maar dat was misschien wel de mooiste beloning die onze mannen zichzelf konden geven, want zonder de scherpte en voetbalvernuft had het heel anders kunnen lopen. Overigens geen hoon of afwas trouwens in de 3e helft voor onze fitte tegenstander Kampong. Kom op zeg! Klassieke veteranen voetbal. Het is geen familiespelletje !

uit
stabnd

tekst: Paul

Share