Zaterdag 2 verliest in Amstelveen … 2-1

xVv9.jpg

In een wedstrijd die werd ontsierd door een grote hoeveelheid gele en rode kaarten heeft Ajax Zaterdag 2 vanmiddag het bekerduel met Sporting Martinus zondag 1 verloren. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken was de stand op het scorebord 2-1 en de eindstand in kaarten 1x geel en 1x direct rood voor Sporting Martinus en 5x geel en 1x rood (2x geel) voor Ajax. Omdat de Amsterdammers ook nog eens twee strafschoppen werden onthouden, voelden zij zich zeer benadeeld maar stapten uiteindelijk als verliezers van het veld.


xVvF.jpg

Verslag: Rob & Andre

De eerste kans van het duel was voor Zondag 3e klasser Sporting Martinus: na een slippertje van de verdediging kon een speler op keeper Olof Kool aflopen, maar de doelman redde tot twee maal bekwaam. Even later was het het wel raak toen de bal via Jake Wollgarten in het doel werd geschoten. Ajax was zichzelf niet en had problemen met het opportunisme van de Amstelveners.

xVvf.jpg

Het duurde dus 25 minuten tot wij de eerste kansen kon noteren: een schot naast van Ricardo Fransberg en een poging van Sandro Contrucci die een prooi was voor de keeper. Vijf minuten voor de pauze een vrije trap die over Olof Kool in het dak van het doel werd geschoten (2-0). Dit was ook de ruststand.

xVvs.jpg

De tweede helft begon Ajax in een 3-4-3 opstelling: trainer Detlef le Grand had Donny Kessing op het middenveld neer gezet. Ajax dat in de eerste helft slap en ongeïnspireerd over het veld had gelopen
met de gedachte “dat 3e klassertje pakken wij wel even” begon de zaak wat energieker aan te pakken.
Sporting Martinus werd op eigen veld terug gedreven, aanvoerder Nick Lammers speelde zich in de 52e minuut knap vrij en met een droge schuiver in de hoek bracht hij de spanning terug in de wedstrijd 2-1.
Een vlot lopende combinatie door het centrum van de Amstelveners eindigde met een schot rakelings naast de paal. In de 68e minuut werd er een afstandsschot van Kranenburg binnen de 16 meter zodanig met een hand beroerd door een Martinus verdediger dat de bal naast het doel belandde.

xVvN.jpg

De scheidsrechter zag er tot verbazing van de Ajacieden en tot opluchting van de grote schare Martinus
supporters er geen strafschop in. Dit leidde tot irritatie binnen de lijnen, Perry Schoenaker die in de
eerste helft als herhaaldelijk gewaarschuwd was, incasseerde zijn 2e gele kaart en kon met rood
in de 70e minuut naar de kleedkamer,Danny Streekstra pakte ook geel na protesteren.

xVvE.jpg

De wedstrijd werd hierna ontsierd door vele overtredingen van beide kanten. In de 80e minuut werd Donny Kessing van achteren zodanig onderuit gehaald ,dat Sp Martinus speler Wismeijer met direct rood van het veld werd gestuurd. Kessing die verbaal zijn gram wilde halen kreeg hiervoor de gele kaart.
Nog was de strijd niet gestreden: de keeper van Sp Martinus kreeg een geplaatste bal van Ricardo Fransberg niet onder controle en moest de bal loslaten,Donny Kessing reageerde alert op de losgelaten bal,de doelman pakte Kessing in een uiterste poging bij de beide benen en vloerde de Ajacied in de strafschopgebied. Wat restte was slechts een achterbal en Ajax werd een 200% strafschop onthouden.
Nick Lammers ontsnapte in de laatste minuut nog aan een rode kaart na een stevige overtreding
die met geel werd bestraft. Door deze nederlaag sneuvelde Ajax 2 in de 1e ronde van de district beker voor 1e elftallen. maar stroomt nu wel terug in het bekertoernooi voor 2e elftallen, waarin het vorig seizoen nog de halve finale bereikte.

Klik hier voor 45 extra foto’s van deze wedstrijd.

Later meer.

Share