Zaterdag 3 uitgeschakeld in beker door WV-HEDW 4 … 1-3

xnrf.jpg

Ajax zat.3-WVHEDW 4  1-3

Verslag: Rob

Ondanks een overwicht van Ajax 3 in de eerste vijf minuten zonder grote kansen maakte WV-HEDW 4 het eerste doelpunt toen een voorzet van de zijkant goed ingekopt werd (0-1). Hierna kregen beide teams kansen. Zo werd de rebound van een vrije trap van Robbert Stuut over geschoten en kon de keeper een inzet van Sirik Goeman keren, maar ook WV-HEDW kwam regelmatig oog in oog met de doelman van Ajax doordat er goed gebruik werd gemaakt van de ruimte die door de thuisclub werd weggegeven. Vijf minuten voor rust was het wel raak voor Ajax. Djoere de Jong joeg de bal in de kruising (1-1).

xnrN.jpg

Na de pauze zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld als voor rust. Ajax viel aan en WV-HEDW counterde. Naarmate de tijd verstreek raakten de gasten echter steeds vermoeider en zag de trainer zich genoodzaakt in het veld te komen. Ajax kreeg steeds meer ruimte en daar weten onder meer Tonnie Cusell en Djoere de Jong wel raad mee. Het was dus meer aan slordigheid bij de thuisploeg te wijten dat zij niet op voorsprong kwamen.

xnrs.jpg

De treffer viel aan de andere kant toen de keeper van Ajax een tegenstander neerhaalde in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd benut (1-2). Toen vlak daarna uit een hoekschop dezelfde speler de bal in het doel volleyde was de wedstrijd beslist (1-3). Zo verloor Zaterdag 3 deze bekerwedstrijd onnodig.

Klik hier voor 30 extra foto’s van deze wedstrijd.

Share