Zaterdag 2 pakt periodetitel tegen WV-HEDW 2 … 4-2

xBmp.jpg

zat.2-WVHEDW 2

Verslag: Rob

Op jacht naar de periodetitel moest Ajax 2 vanmiddag afrekenen met stadsgenoot WV-HEDW 2. De thuisploeg begon gedreven aan het duel en kreeg al snel de eerste kans. Sandro Contrucci mikte een voorzet net naast en Perry Schoenaker kopte uit een corner rakelings over. Even later waren het Ricardo Fransberg (redding keeper) en Stefano Seedorf (afstandsschot naast) die een poging ondernamen om keeper Jordy Heimens te verschalken.

xBm0.jpg

Perry Schoenaker en Ricardo Fransberg kregen ook hierna uitgelezen kansen om de openingstreffer te maken, maar de bal werd in het eerste geval uit de bovenhoek gekopt en in de andere situatie naast geschoten. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap van Guus Tennekes werd fraai door Dave Keller ingekopt (0-1). Een paar minuten later was het alweer gelijk. Manolito Joren stoomde op langs de zijlijn, wist de bal fraai voor de achterlijn op Regilio Kranenburg te geven en hij rondde prima af (1-1).

xBmG.jpg

Hierna had Sandro Contrucci de volgende treffer op zijn schoen, maar de rappe rechtsvoor werd buitenspel geoordeeld. Tien minuten voor rust was het wel raak voor hem. Een afgemeten voorzet van Stefano Seedorf werd beheerst in de hoek geplaatst (2-1). Zo ging Ajax met een verdiende voorsprong rusten.

xBmY.jpg

Na de pauze pakte Ajax de draad van de eerste helft weer op en al na vijf minuten zagen wij een fraaie aanval over veel schijven, maar eindpunt Ricardo Fransberg schoof de bal rakelings naast. Even later lag de topscorer geblesseerd in het strafschopgebied, maar kon tot opluchting van trainer Le Grand gewoon verder spelen. Een half uur voor tijd was het dan ook Ricardo Fransberg die uit een fraaie voorzet van Perry Schoenaker raak schoot (3-1).

xBmn.jpg

Hierna werd Donaldo Sanches Silva vervangen door Jake Wollgarten en Danny Streekstra kwam in het veld voor Stefano Seedorf. WV-HEDW wist nog wat speldenprikken uit te delen, maar de defensie en keeper Matthijs Kuiper gaven geen krimp.

xL3x.jpg

Ajax kreeg ook mogelijkheden. Zo kopte Perry Schoenaker rakelings over en kreeg Ricardo Fransberg de bal net niet goed mee op weg naar de keeper. Demel Misidjan verving de moegestreden Donny Kessing en Selcukhan Okay kwam binnen de lijnen voor Regilio Kranenburg. De spits ging vier minuten voor tijd een onbedoelde een twee aan met Ricardo Fransberg die zo zijn tweede doelpunt van de middag kon maken (4-1). Een van richting veranderde vrije trap in blesssuretijd bracht de eindstand op (4-2). Zo won Ajax uiteindelijk vrij eenvoudig van de nummer vijf en pakte verdiend de eerste periodetitel.

xL3x.jpg

Klik hier voor 84 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Kuiper, Joren, Stoker, Kessing, Sanches Silva, Doorson, Contrucci, Schoenaker, Fransberg, Seedorf, Kranenburg.

Wissels: Kool, Wollgarten, Misiedjan, Streekstra, Benda, Okay.

Share