Ajax 5 wint nipt van Hercules

snipimage

Zaterdag 19 november 2016, de nummers 1 en 2 van vorig seizoen ontmoeten elkaar in de Adidas Performance hal op De Toekomst. Vorig seizoen een absolute thriller en voor de neutrale toeschouwer één van de mooiste klassieke veteranen potten van dat seizoen. In de ouverture toen had Ajax direct zijn visitekaartje afgegeven tegen een verbouwereerd Hercules (1-5). Voor de return kwamen onze gasten zoals gebruikelijk met de bus naar Amsterdam, echter werd deze tevens in het strafschopgebied geparkeerd. Uiteindelijk eindigde deze slijtageslag toen in 3-3 met een Hercules dat boven zich zelf uitsteeg en als beloning de uiteindelijke runner-up plek (2e plaats) aan het eind van dat seizoen (achter nieuwbakken landskampioen Ajax) mocht innemen.

ah

Om herhaling te voorkomen was door de technische staf nu de nadruk gelegd op oefenen met schoten door kleine openingen (busraampjes ?). In de editie van 2016-2017, afgelopen zaterdag dus, had Ajax in de eerste helft de overhand en de meeste kansen. Hercules liet zich echter ook voor de goal zien en had wat kansjes. Na de 1-0 door Mark Reiz, assist Alex Kroes, gebeurde wat menig Ajax elftal dikwijls overkomt. De voorsprong is daar en ineens krijgt de tegenstander een dot van kans. Hercules had de bal voor het intikken op een meter van een leeg goal, maar de man met de knots (Hercules heeft nou eenmaal geen hamer vast) sloeg niet toe. Ondanks dat Ajax 5 dikwijls oogverblindend combineerde speelde het flegmatiek en soms wat slordig. In de wetenschap dat 1-0 een krappe voorsprong is startte Ajax 5 gretig aan de tweede helft. Hercules werd wederom teruggedrongen en de kansen regen zich aaneen. Halverwege volgde de dik verdiende beloning voor onze Old Heroes via de 2-0 van Marc Wolthuis met de 2e assist deze dag van Kroes. Ajax was vervolgens heer en meester en de knots van het moegestreden Hercules was verworden tot een ijslollystokje. Jammer genoeg vergaten onze mannen de score verder uit te bouwen en kreeg Hercules loon naar werken door een eretreffer in de allerlaatste seconde 2-1.

Een uitslag die eigenlijk geen recht deed aan deze partij. 7-2 of 8-3 had misschien de verhouding beter weergegeven. Feit is wel dat Hercules veel te laag staat op de ranglijst gezien het geboden spel van deze middag. Vorig jaar had HBS ook zo’n periode en kijk eens waar zij nu staan. Tot slot werd de sportieve pot afgesloten met een veel te gezellige derde helft waarbij wij ook wel eens onze complimenten en waardering voor de dames en de heren van achter de bar mogen uitspreken. Naast de wedstrijd van ons aller 5e speelde ook de zaterdag 1, veteranen en onder 19 thuis. In het overvolle clubhuis werd iedereen zoals altijd glimlachend voorzien van zijn natje en droogje. Hulde !

15107461_1375261949175309_1843511610081463176_n

tekst en illustraties: Paul
foto: Tamara Schellekens

Share