Zaterdag 2 slaat aanval Volendam succesvol af: 2-2

pObj.jpg

De topper in de reserve Hoofdklasse A is vanmiddag geeindigd in een 2-2 gelijkspel, waardoor koploper Ajax de aanval op de koppositie door nummer twee Volendam afgeslagen heeft. De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Okay en Karadag.

Ajax zat.2-RKAV Volendam 2

Verslag: Rob

De topper in de Reserve Hoofdklasse A begon een kwartier later door een uitgelopen jeugdwedstrijd op veld 10 en of het hieraan lag dat beide teams niet bij de les waren, zullen we nooit weten maar binnen 4 minuten stond het al 1-1.

pOb2.jpg

Eerst was het Okay die aan het einde van een vloeiende aanval stond (1-0) en vanaf de aftrap wist Volendam alweer gelijk te maken (1-1). Na dit flitsende begin was het niveau in de fase hierna van minder niveau omdat beide teams veelvuldig balverlies leden en dus amper tot fatsoenlijke aanvallen kwamen. De enkele kansen die ontstonden kwamen meer via toeval tot stand.

pObd.jpg

Optisch oogde het veldspel van Volendam iets beter dan dat van Ajax, maar de doelpogingen van de Oranje brigade waren ook weinig talrijk. In de 26e minuut had Okay de tweede van middag kunnen maken: zijn afstandsschot ging echter naast. Vlak erna stond hij echter wel aan de basis van de 2-1 van Karadag. Vlak voor rust nog enige opwinding toen Streekstra de bal in buitenspel positie naast schoot en en speler van Volendam voorlangs het doel van Hazelaar mikte. Zo gingen we rusten met een 2-1 stand.

pOAY.jpg

Na de pauze zagen wij Sanches Silva voor Wollgarten. Ook de tweede helft werd snel gescoord: na een vrije trap kwam de bal na een scrimmage bij Volendammer Bond die Hazelaar van dichtbij kansloos liet (2-2). Ajax had moeite om in de buurt van het Volendammer doel te komen, pas na 16 minuten zagen we een schot van Karadag dat eenvoudig door de keeper gevangen kon worden. Streekstra werd vervangen door Schoenaker.

pOAG.jpg

Net als voor de pauze lag het tempo hoog, maar speelde beide teams te gehaast en grossierden dus in balverlies waardoor de kansen schaars waren. Joren verving voor de laatste twintig minuten Contrucci. De speler die normaal back staat, werd op linksvoor gezet en kon al snel in de diepte aangespeeld worden maar schoot voorlangs.

pOAn.jpg

Een vrije trap van aanvoerder Kessing kon door doelman Heuvel weggebokst worden, waarna Kranenburg de rebound niet kon verzilveren. Ajax meldde zich dus nadrukkelijker in de wedstrijd, maar ook Volendam kreeg kansen: zo werd net naast het doel geschoten en vier minuten voor tijd kon Hazelaar de bal net over de lat tikken. Ook Lammers kreeg speeltijd toen hij Doorson verving.

Ondanks vier minuten blessuretijd kwamen beide teams niet tot scoren en zo sloeg koploper Ajax de aanval van nummer twee Volendam succesvol af.

Klik hier voor 70 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Hazelaar, Silooy, Kessing, Stoker, Wollgarten, Doorson, Contrucci, Streekstra, Okay, Karadag, Kranenburg.
Wissel: Kool, Sanches Silva, Joren, Misiedjan, Schoenaker, Lammers, Hoogland.

Share