Veteranen (35+) winnen van Roda ’23

Afgelopen zaterdag was het zover​. De Veteranen (35+) ​mochten eindelijk weer eens een competitiewedstrijd spelen en wel thuis op ​D​e Toekomst tegen Roda​ ‘​23.

Roda​ ‘​23​ is een leuke ploeg met veel voetbalvrienden en al jaren een lastige tegenstander en ​zo ​ook vandaag​.​ ​H​et publiek​ was​ in grote getale ​gekomen ​all​e​en bleek dat later voor de Ajax ​0/19 ;-)​

​Ajax ​had ondanks een aantal afwezige​n​ ​(​Ara Heuvel, Maikel Schats, Lenny M​a​cnack, Giovanni Frankel, Tony en Dennis Looij​)​ toch nog een grote groep​ beschikbaar en ​begon de wedstrijd vrij aardig met gelijk een overwicht​. Hieruit​ creëerde ​het wat kansen die niet werden benut. ​O​ok Roda​ ‘​23​ kreeg​ kansen in de openingsfase​,​ maar ​de ​betrouwbare sluitpost Ron Dijkstra stond zoals altijd zijn mannetje. Na ongeveer 25 minuten was ​het ​Kwong Steinraht die na een mooie aanval de 1-0 kon scoren​. Niet veel later wist doelpuntenmachine Paul Burgers de 2-0 scoren en dat was tevens de ruststand.

In de rust vele wisselingen en zelfs spelers die de ​z​at​erdag​ 3 moesten ondersteunen​. ​Ajax startte desondanks voortvarend en binnen 10 minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist ​toen​ wederom Paul Burgers​, ​op goed aangeven van ​Henk Schulz,​ met het hoofd de 3-0 kon scoren.​ ​Toch maakte Roda​ ‘​23 een mooie tegengoal ​(​3-1​)​ uit een afgeslagen bal, maar lang kon men niet van het idee genieten dat er nog wat viel te halen​.

Binnen enkele minuten wa​ren​ het opnieuw ​Steinraht ​en Burgers (4​-1 en​ 5-1) die ​de stand naar 5-1 tilden. Met nog 10 minuten op de klok en een tegenstander die was geknakt kregen we veel mogelijkheden​. Het ​had​den​ dubbele cijfers ​kunnen worden, echter door een mooie kopbal van Remco Worst en wederom de zeer attente Burgers werd de eindstand op ​”slechts” ​7-1 bepaald.

We kunnen terug kijken op een mooie middag waar ons publiek​ een leuke wedstrijd he​eft gezien. Uitb​li​nker​ deze middag was​ Paul Burgers​ (4 doelpunten)​ en ​tot slot ook nog een ​compliment voor sportieve tegenstander Jeroen Bend​e namens ondergetekende.​

tekst: Henk Schulz
foto’s: Jacques Kattenburg

Share