Zaterdag 2 kwartfinalist in beker

pLmL.jpg

Vanmiddag heeft Ajax zaterdag 2 het bekerduel (1/8 finale) in en tegen Renswoude met 2-5 gewonnen. Tegen de huidig koploper van de res. 3e klasse stond Ajax bij rust reeds met 0-2 voor. Door dit resultaat is het team van trainer Detlef Le Grand en teammanager André Stuijf doorgedrongen tot de kwartfinale van de districtsbeker voor reserveteams.

Renswoude 2-Ajax zat.2  2-5

Verslag: Rob

Op het fraaie sportpark van Renswoude nam Ajax vanmiddag zoals verwacht het initiatief en leunde de thuisploeg achterover. In eerste instantie was deze tactiek succesvol want de Amsterdammers hadden veel balbezit maar konden voor weinig gevaar zorgen. De eerste kans na 18 miuten was meteen raak: Kranenburg bediende Okay die fraai afrondde (0-1).

pLmC.jpg

Hierna moest Renswoude wat meer van het doel af spelen, maar Ajax volhardde in een te laag tempo waardoor de verdediging van de thuisclub vrij eenvoudig op de been bleef. Na een half uur was het echter aanvoerder Lammers die goed door ging en een voorzet afleverde op Okay die volgens de scheidsrechter onrechtmatig in het strafschopgebied werd gestuit. De spits ging zelf achter de bal staan en passeerde de keeper (0-2).

pLmh.jpg

Hierna wist Ajax -mede dankzij de iets te vaak vlaggende grensrechter van de thuisclub- weinig kansen meer te krijgen en ook Renswoude kon het de van de kou kleumende doelman Kool weinig lastig maken. Zo gingen wij rusten met de 0-2 voorsprong.

pLmi.jpg

Vol goede bedoelingen kwam Ajax uit de kleedkamer en na een minuut schoot Lammers uit een corner rakelings naast. Ook Renswoude liet zich niet onbetuigd, getuige een schot voorlangs. Hierna duurde het even voordat we weer konden opveren toen Joren fraai langs zijn tegenstander glipte en Baradag in staat stelde om op doel te schieten, maar de keeper kon redding brengen.

pLm9.jpg

In de fase hierna golfde het spel op en neer en kregen beide teams grotere en kleinere kansen, waarbij de overhand toch wel bij Ajax lag. Wollgarten moest zich later melden in Eemdijk bij Zaterdag 1, dus werd gewisseld voor Misiedjan.

pLmF.jpg

Waar iedereen dacht dat Ajax alles onder controle had, wist Renswoude in de 65e minuut pardoes te scoren (1-2). Terwijl de trainer van de thuisclub nog riep ‘erop en erover’ was het vanaf de aftrap aan de andere kant raak: Joren zorgde op schitterende wijze voor de 1-3. Hierna meldde Renswoude zich een paar keer voor het doel van Kool, maar 8 minuten voor tijd wist verdediger Misiedjan de wedstrijd op fraaie wijze te beslissen (1-4). Vlak voor tijd wist Renswoude de achterstand nog te verkleinen (2-4), maar in blessuretijd werd Okay weer neergehaald en wist Kranenburg de penalty te benutten:2-5. Ajax bekert dus uiteindelijk terecht door.

Klik hier voor 70 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Klik hier voor een verslag en foto op de site van Renswoude.

Klik hier voor het overzicht van de bekercompetitie.

Share