Zaterdag 2 wint oefenduel van Ouderkerk Zondag 1: 4-0

piRA.jpg

Verslag: Rob

Zoals verwacht begon Ajax 2 tegen derdeklasser Ouderkerk als bovenliggende partij en al snel maakte Kessing de openingstreffer (1-0). Hierna liet Ajax het tempo wat zakken, waardoor de gasten de verdediging gesloten konden houden, pas toen het spel er wat sneller ging kwamen als vanzelf weer kansen zoals voor vd Dussen wiens schot echter tot corner verwerkt kon worden.

piR5.jpg

Ook Ouderkerk waagde zich sporadisch op de vijandelijke helft, maar meer dan een schot voorlangs werd vooralsnog niet geproduceerd. Ook aan het eindevan de eerste helft kwamen spelers van de gasten een paar keer gevaarljk voor het doel van Kuiper. Vlak voor rust nog een grote mogelijkheid voor Contrucci die volledig vrijstaand kon uithalen, maar de Ouderkerkse keeper op zijn weg vond. Het slotstuk was echter voor Ouderkerk met een schot over.

piR6.jpg

Na de pauze begon Ajax met enkele verse krachten weer gedreven aan het duel em drukte de tegenstander terug op eigen helft. Na een voorzet van Contrucci tekende Fransberg voor de 2-0. Hierna nog een grote mogelijkheid toen Okay aan buitenspel ontsnapte, maar Contrucci teveel gehinderd werd door een verdediger en de bal naast schoot.
Ook Ouderkerk deed van zich spreken met een bal op de lat en zo zagen de weinige toeschouwers die de kou trotseerden een leuke tweede helft.

pF3A.jpg

Op aangeven van Hoogland mikte Fransberg naast, maar toen Okay in het strafschopgebied gehaakt werd kon de topscoorder van Zaterdag 2 alsnog z’n tweede van de avond maken vanaf elfmeter (3-0). Nadat een doelpunt van Okay werd afgekeurd voor buitenspel zorgde verdediger Joren na een lange rush voor het slotstuk: 4-0.

pF3c.jpg

Opstelling 1e en 2e helft: Kuiper, Kool, Misiedjan, Franken, Kessing, Joren, Wollgarten, Stoker, Lammers, Schoenaker, vd Dussen, Doorson, Sanches Silva, Kranenburg, Hoogland, Contrucci, Fransberg, Okay.

pF3D.jpg

Klik hier voor 55 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share